23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalVIDEO: Erdogan va discuta cu conducerea Finlandei despre aderarea la NATO

VIDEO: Erdogan va discuta cu conducerea Finlandei despre aderarea la NATO

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că va vorbi cu Finlanda, menținându-și în același timp opoziția față de candidaturile Finlandei și Suediei la aderarea la NATO din cauza istoriei lor de a găzdui membri ai unor grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Finlanda și Suedia au depus miercuri, 18 mai, cererea oficială de aderare la NATO, din cauza invaziei Rusiei din 24 februarie în Ucraina.

Erdogan a declarat că a discutat problema cu premierul olandez și va vorbi, de asemenea, cu Marea Britanie sâmbătă, 21 mai. El nu a precizat persoanele cu care va vorbi în Finlanda și în Marea Britanie.

Ankara spune că Suedia și Finlanda adăpostesc persoane care au legături cu gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și adepți ai lui Fethullah Gulen, pe care Ankara îi acuză că au orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016.

Liderii occidentali și-au exprimat încrederea că obiecțiile Ankarei nu vor fi un obstacol în calea procesului de aderare la NATO a țărilor nordice, fără a preciza cum ar putea fi schimbată poziția Turciei.

Erdogan a declarat anterior că delegațiile suedeză și finlandeză nu ar trebui să se deranjeze să vină la Ankara pentru a convinge să aprobe candidaturile la NATO și că “teroriștii” ar trebui să fie returnați în Turcia înainte de a se da aprobarea.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Zeci de percheziții în mai multe județe – Operațiune masivă a autorităților

”La data de 1 octombrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, efectuează 44...

Un bărbat și-a dat foc în Centrul Vechi din Capitală – Polițiștii au reușit să-l salveze în ultima clipă

Au fost momente dramatice în Centrul Vechi al Capitalei după ce un bărbat și-a dat foc. Polițiștii aflați în apropiere au reușit să...

Apple recunoaște că telefoanele iPhone 15 au probleme și se încălzesc prea tare

După plângeri că noile telefoane se încălzesc foarte mult, Apple a spus că dispozitivul se poate simţi mai cald în primele câteva zile,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies