7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Cubanezii aprobă la referendum căsătoriile între gay

VIDEO: Cubanezii aprobă la referendum căsătoriile între gay

Cubanezii au aprobat cu o majoritate covârșitoare căsătoriile între gay și adopțiile, în cadrul unui referendum susținut de guvern, care a sporit, de asemenea, drepturile femeilor.

Cubanezii au aprobat cu o majoritate covârșitoare căsătoriile gay și adopțiile, în cadrul unui referendum susținut de guvern. Peste 3,9 milioane de alegători (66,9%) au votat pentru ratificarea codului.

“Aceste rezultate au fost validate de Consiliul Național Electoral și arată o tendință ireversibilă în ceea ce privește rezultatul, deoarece a fost confirmat și validat de Consiliul Național Electoral. Prin urmare, putem anunța că “codul familiei” a fost aprobat de popor,” spune Alina Balseiro Gutierrez, președintele Comisiei Electorale Naționale.

“Codul familiei” de 100 de pagini legalizează căsătoriile între persoane de același sex și uniunile civile, permite cuplurilor de același sex să adopte copii și promovează împărțirea egală a drepturilor domestice între bărbați și femei.

Votul istoric reprezintă o victorie răsunătoare pentru activiștii pentru drepturile LGBTQ, într-o țară care, cândva, a trimis persoanele homosexuale în lagăre de muncă și în exil.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cristian Popescu Piedone, pas cu pas către Primăria Capitalei: 51.7% în ultimul sondaj

Creșterea spectaculoasă în sondaje și reacția bucureștenilor cu privire la dosarul ANI schimbă perspectivele alegerilor. Cristian Popescu Piedone, actualul primar al sectorului 5,...

Ministrul Sebastian Burduja îl acuză pe primarul Nicușor Dan că provoacă haos, întrucât tergiversează fuziunea Elcen – Termoenergetica

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că tergiversează discutarea în Consiliul General a hotărârii care ar aproba...

Universitatea Craiova, matematic în play-off! Oltenii au câștigat pe terenul Petrolului

Universitatea Craiova a învins-o în deplasare pe Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2, în etapa cu numărul 28 a Ligii 1. Oltenii și-au asigurat...
Ultima oră
Pe aceeași temă