23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalVIDEO: Ce cred oamenii din Anglia despre monarhie?

VIDEO: Ce cred oamenii din Anglia despre monarhie?

Sondajele sugerează că tinerii care nu se simt conectați la monarhie nu ar trebui să reprezinte o surpriză. Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, se bucură de o largă popularitate, potrivit sondajelor.

Dar imaginea monarhiei în ansamblu este mai puțin clară. Cercetările efectuate de grupul de reflecție British Future au arătat că 58% dintre oameni cred că țara ar trebui să păstreze instituția în viitorul apropiat, dar 25% consideră că sfârșitul domniei reginei este momentul ca Marea Britanie să devină o republică.

În Scoția, mai puțin de jumătate au susținut monarhia, tinerii fiind, de asemenea, mult mai ambivalenți, iar doar 37% dintre minoritățile etnice au susținut monarhia, față de 33% care ar prefera o republică după regină.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Horoscopul complet pentru luna Octombrie

 Berbec (21 martie - 19 aprilie)General: Octombrie aduce o concentrare pe relațiile personale și parteneriatele. Este un moment bun pentru a rezolva conflictele...

Metoda prin care Italia încearcă să acopere datoria externă uriașă

 Planul face parte din eforturile prim-ministrului Giorgia Meloni de a ţine sub control a doua cea mai mare datorie publică din zona euro,...

De ce e îmbrăcat în alb Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

   Explicațiile vin chiar în ziua în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies