23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaUngaria neagă informațiile potrivit cărora a fost avertizată în legătură cu războiul...

Ungaria neagă informațiile potrivit cărora a fost avertizată în legătură cu războiul din Ucraina

Ungaria a negat informațiile din presă potrivit cărora ar fi fost avertizată de Rusia cu privire la invazia planificată, notează Euronews.

Presa locală ucraineană a difuzat afirmațiile unui oficial de rang înalt de la Kiev potrivit cărora Budapesta ar fi fost la curent cu războiul care urma să aibă loc.

Oleksiy Danilov – secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei – ar fi declarat, de asemenea, că Ungaria ar fi plănuit să anexeze o parte din teritoriul vecinului său.

Însă, purtătorul de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, a respins acuzațiile ca fiind “știri false”.

Zoltán Kovács, secretarul de stat pentru diplomație și relații publice al Ungariei, a negat, de asemenea, că Budapesta ar avea intenția de a anexa Transcarpatia – unde locuiesc aproximativ 140.000 de etnici maghiari.

Kovács a declarat pe Twitter că aceste acuzații sunt o ripostă la refuzul Ungariei de a furniza arme Ucrainei.

“Deși înțelegem că Ucraina nu salută decizia noastră, răspândirea de știri false și minciunile nu vor schimba poziția noastră”, a adăugat el.

În timp ce Ungaria a votat în favoarea tuturor sancțiunilor actuale ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, s-a opus cu fermitate măsurilor planificate privind importurile de energie rusească.

Budapesta a declarat că este pregătită să plătească pentru exporturile de gaz în ruble, contrar poziției UE.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

De ce e îmbrăcat în alb Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

   Explicațiile vin chiar în ziua în care...

SUA, din nou în fața paralizării administrației federale, fiind lipsită de o lege a finanțelor

Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies