Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turiștii furați la metroul parizian pot depune mai ușor plângeri

Turiştii străini victime ale furturilor vor putea de acum depune plângere direct prin reţeaua de transport în comun a Parisului, în formulare bilingve puse la dispoziţia lor, în decursul unei perioade experimentale de şase luni.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2018 - 20:25

Formularul în franceză şi în engleză, pus la dispoziţie în şase gări şi staţii ale reţelei de transport public din capitala franceză, poate fi completat de victime cu ajutorul unui agent al Regiei de Transport Paris (RATP), a anunţat miercuri compania publică într-un comunicat comun cu Parchetul din Paris şi Prefectura Poliţiei din Paris.

Potrivit RATP, aproape 50 de milioane de turişti vin în fiecare an în regiunea pariziană, dintre care 40% sunt străini. Dintre aceştia, mai mult de trei sferturi folosesc metroul şi aproape jumătate Reţeaua Express Regional (RER).

"Formularul va fi transmis direct Parchetului din Paris. Aceasta va fi valabil pentru furturile 'simple', adică fără violenţă şi fără posibilitatea de a identifica imediat persoana vinovată şi ale căror prejudicii nu vor depăşi 1.000 de euro", explică RATP.

Acest nou serviciu, experimentat din 20 august, "este menit să faciliteze şi să accelereze demersurile victimelor", pentru ca acestea să poată solicita rapid firmele de asigurări.

Procedura ar urma să aducă de asemenea "un câştig de timp important poliţiei, victimele păstrându-şi cu toate acestea posibilitatea, dacă vor dori, să-şi facă depoziţia direct la un comisariat sau la o brigadă de jandarmerie, la alegerea lor", precizează comunicatul.

Deocamdată, dispozitivul se limitează la şase staţii ale RATP cel mai frecventate de turiştii străini, printre care "Opera", "Charles de Gaulle-Etoile" sau "Saint-Michel-Notre Dame".

Comentarii