Foto: www.theallineed.com

Trump îl anunță pe Kim că vor discuta despre denuclearizarea Coreii de Nord. Când are loc întâlnirea

Preşedintele Donald Trump a anunţat, luni, că va avea o întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în luna mai sau la începutul lunii iunie, în care vor discuta despre denuclearizarea Coreii de Nord, relatează site-ul agenţiei Yonhap, potrivit Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2018 - 23:50

Trump a făcut aceste precizări la Casa Albă, în urma unei şedinţe a cabinetului său, anunțând că SUA şi Coreea de Nord poartă discuţii pentru pregătirea acestui summit.

"În privinţa Coreei de Nord, aşa cum probabil aţi văzut, suntem în contact cu ei şi ne vom întâlni cândva în luna mai sau la începutul lunii iunie. Şi cred că ambele părţi vor avea un respect enorm ... şi să sperăm că vom putea încheia o înţelegere cu privire la denuclearizarea Coreei de Nord. Ei au spus asta; noi am spus asta. Sperăm că va fi o relaţie cu mult diferită faţă de cea din ultimii mulţi ani", a spus preşedintele american.

Casa Albă a anunţat, duminică, faptul că va menţine presiunea maximă şi sancţiunile asupra regimului comunist de la Phenian până când vor fi obţinute progrese semnificative în cadrul negocierilor.

"Acest lucru ar fi trebuit făcut de către ceilalţi preşedinţi, dar ei au decis să nu facă nimic. Ar fi fost mult mai uşor acum cinci ani, zece ani, douăzeci de ani. Dar avem o întâlnire care este programată cu Coreea de Nord. Deci cred că va fi foarte interesant pentru întreaga lume", a mai spus Donald Trump.

La 5 aprilie, Kim Jong-Un i-a transmis preşedintelui Chinei, Xi Jinping, în cursul vizitei la Beijing, că va accepta reluarea negocierilor multilaterale pe tema programelor nucleare şi balistice.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord au convenit să organizeze un summit în data de 27 aprilie, în regiunea demilitarizată Panmunjom. Pe agenda discuţiilor se vor afla îmbunătăţirea legăturilor bilaterale şi atenuarea tensiunilor militare.

Comentarii