12 C
București
luni, 3 octombrie 2022
AcasăInternaționalTrei candidați identici, sub același nume, la alegerile pentru Parlamentul din Sankt...

Trei candidați identici, sub același nume, la alegerile pentru Parlamentul din Sankt Petersburg: „O fraudă”

Rusia organizează alegeri parlamentare luna aceasta

Un opozant rus a descoperit că doi contracandidați de-ai săi au același nume și aceeași fizionomie. Acesta susține că este o modalitate de a crea confuzie în rândul populației și să îi afecteze alegerile. Pe de altă parte, potrivit unui studiu, trollii ruși se infliltrează tot mai mult în comentariile de pe site-urile de știri internaționale. Scopul lor este de a influența și opinia publică occidentală.

Boris Vişnevski, opozant cunoscut şi membru al partidului Iabloko, s-a „trezit” cu doi oponenți identici. La fel ca el, aceștia nu doar împart același nume, ci au și trăsături fizice leite. Politicianul acuză că este o încercare de fraudă pentru a bulversa alegătorii. El susține că a aflat despre existenţa acestor „sosii” după ce a primit duminică macheta unui viitor afiş electoral. 

„Este o fraudă. Aceşti oameni participă la alegeri nu pentru a fi aleşi sau pentru a-şi prezenta programele, ci pentru a-i debusola pe alegători. Îl cunoşteam puţin pe unul dintre cei doi. Este Viktor Bîkov, membru al partidului Rusia Unită, aflat la putere. Înainte de a deveni ‘Boris Vişnevski’ el nu avea barbă, o fotografie cu el poate fi găsită pe site-ul partidului”, spune opozantul de 65 de ani.

Alegerile pentru Parlamentul din Sankt Petersburg au loc luna aceasta, iar mașinăria Pro-Kremlin apelează la diverse metode pentru a-și scoate în față candidații. În prezent, partidul se bucură de numai 27,3 la sută dintre opiniile favorabile ale electroatului. Potrivit unei anchete,  a publicaţiei Novaia Gazeta arăta că al doilea bărbat, un anume Aleksei Şmeliov, şi-ar fi schimbat de asemenea numele, înainte de alegeri. Preşedinta Comisiei Electorale Ruse, Ella Pamfilova, a condamnat recurgerea la asemenea practici.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:15

Zelenski: Forțele ucrainene eliberează așezările din regiunea Herson

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică (2 octombrie) că succesul soldaților țării nu se limitează la recucerirea orașului Lyman, deoarece orașele și așezările...

Amenințare teribilă din partea lui Putin: „Statele Unite au folosit arme nucleare, au creat un precedent”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a introdus o amenințare teribilă în cel mai recent discurs, susținând că Statele Unite sunt prima țară care a folosit...

Iohannis a semnat decretul de numire a Ligiei Deca, în funcția de Ministru al Educației

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Ligia Deca a fost numită în funcţia de ministru al Educaţiei. De asemenea, şeful statului...
Ultima oră
Pe aceeași temă