16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalSteve Buscemi revine la HBO ca „Naşul" din Atlantic City

Steve Buscemi revine la HBO ca „Naşul” din Atlantic City

La o zi după premiera din Statele Unite, serialul laureat cu premiul Emmy „Imperiul din Atlantic City” revine cu un nou sezon, din 17 septembrie, la HBO.

Terence Winter, scenaristul laureat cu Emmy al serialului Clanul Soprano şi Martin Scorsese, regizorul laureat cu Oscar, aduc publicului din întreaga lume noi aventuri în acest deja faimos serial a cărui acţiune se desfăşoară în epoca prohibiţiei din anii ’20 şi care trece în revistă viaţa lui Enoch „Nucky” Thompson, conducătorul absolut al oraşului Atlantic City. Cel de-al treilea sezon al serialului are 12 episoade şi va fi difuzat lunea de la ora 20.00.

 

Serialul

Acţiunea se concentrează pe viaţa şi epoca lui Enoch „Nucky” Thompson (interpretat de laureatul cu Globul de Aur Steve Buscemi), „Naşul” din Atlantic City într-o vreme în care prohibiţia s-a dovedit a fi principalul catalizator al apariţiei crimei organizate în America.

În cel de-al doilea sezon al serialului, Nucky s-a căsătorit cu Margaret Schroeder pentru ca aceasta să nu poată depune mărturie împotriva lui. Dar speranţele sale pentru o viaţă liniştită au fost date peste cap de faptul că soţia sa a donat terenul de lângă viitoarea autostradă bisericii. Între timp, agentul Van Alden a fugit cu bebeluşul şi cu bona în Illinois pentru a scăpa de agenţii federali.

Desfăşurându-se la 16 luni distanţă de la finalul sezonului 2, sezonul 3 începe cu ajunul anului nou 1922-23. Nebunii ani ’20 sunt pe cale să înceapă. Deşi economia înfloreşte, alcoolul e tot mai puţin, competiţia e aprigă şi violenţa e în creştere. Pe acest fundal, Nucky, a cărui căsătorie cu Margaret (Kelly Macdonald) a devenit o glumă după ce ea a vândut terenurile bisericii, îl are drept rival pe Gyp Rosetti (Bobby Cannavale), care ridică un zid între New York şi Atlantic City, în speranţa că astfel îl va lăsa pe Nucky fără afacerile cu alcool. Conflictul scoate la iveală tot ce e mai bun şi mai rău în Nucky, care-şi arată brutalitatea în timpul unei serii de confruntări violente. De asemenea, şi celelalte personaje mai mult sau mai puţin cunoscute ale serialului vor suferi transformări pe măsură.

Starul

Distribuţia serialului Imperiul din Atlantic City îl are în prim plan pe actorul Steve Buscemi. Acesta şi-a construit o impresionantă carieră jucând în roluri imposibil de uitat. A câştigat premiul Independent Spirit şi premiul Asociaţiei Criticilor de Film din New York şi a fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din Ghost World, regizat de Terry Zwigoff. A fost nominalizat la Emmy pentru rolul din sezonul 5 al serialului The Sopranos şi pentru rolul din 30 Rock. Recent a fost nominalizat la Lola, premiul Academiei Germane de Film, pentru rolul din John Rabe, regizat de laureatul cu Oscar Florian Gallenberger. În 2011 a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial, categoria dramă, pentru rolul său din Imperiul din Atlantic City.

Născut în Brooklyn, Buscemi a început să fie interesat de actorie din liceu. Ulterior s-a mutat în Manhattan pentru a studia actoria cu John Strasberg. Acolo el şi colegul său actor şi scenarist Mark Boone Junior au început să scrie şi să joace în propriile lor piese. Astfel, Steve a primit primul său rol principal, un muzician bolnav de SIDA din piesa lui Bill Sherwood Parting Glances.

După acest impresionant debut, Buscemi a devenit actorul preferat al unora dintre cei mai respectaţi regizori: Martin Scorsese, cu care a colaborat în New York Stories, Jim Jarmusch, cu care a colaborat în Coffee and Cigarettes şi Mystery Train, pentru care a primit o nominalizare IFP Spirit, Alexandre Rockwell, cu care a colaborat în Somebody to Love. Cu Quentin Tarantino a colaborat în Reservoir Dogs, pentru care a primit o nominalizare la IFP Spirit, iar fraţii Coen l-au distribuit în Miller’s Crossing, Barton Fink, laureatul cu Oscar Fargo şi The Big Lebowski. Buscemi a avut apariţii tip cameo în filme precum Rising Sun, The Hudsucker Proxy, Big Daddy, Pulp Fiction şi The Wedding Singer.

De asemenea, Buscemi a asigurat vocea pentru nenumărate personaje din animaţii precum Monster, Inc., Final Fantasy, Charlotte’s Web, Monster House, Igor şi G-Force, unde a lucrat cu Nicolas Cage, Penelope Cruz, Will Arnett, Bill Nighy şi Tracy Morgan.

Pe lângă talentul său actoricesc, Buscemi e şi un respectat scenarist şi regizor. Primul său proiect a fost scurtmetrajul What Happened to Pete, selecţionat la mai multe festivaluri, printre care Rotterdam şi Locarno şi care a fost difuzat pe canalul Bravo.

Debutul său ca regizor de lungmetraj a purtat numele de Trees Lounge, pe care l-a scris şi în care a şi jucat. Filmul, în care mai apar Chloë Sevigny, Sam Jackson şi Anthony LaPaglia, a fost lansat în secţiunea Quinzaine de Realisateurs a Festivalului de la Cannes 1996 şi a fost nominalizat la premiul Independent Spirit. Al doilea său film în ipostază de regizor, Animal Factory, spune povestea unui tânăr condamnat la închisoare pe baza unei sentinţe prea dure şi care, în timp, devine un produs al mediului în care trăieşte. Filmul, inspirat de cartea lui Edward Bunker, i-a avut protagonişti pe Willem Dafoe şi Edward Furlong şi a fost lansat la Sundance în 2000.

IFC a lansat cel de-al treilea film al său, Lonesome Jim, o comedie dramatică despre o familie disfuncţională, cu Casey Affleck şi Liv Tyler. National Board of Review l-a declarat unul dintre cele mai bune 10 filme independente ale anului şi a fost selecţionat în competiţia oficială a festivalului Sundance.

În 2007, Sony Pictures Classics a lansat Interview, pe care Buscemi l-a co-scris, regizat şi-n care a jucat alături de Sienna Miller. Remake al unui film de Theo Van Gogh, filmul a fost lansat la Sundance. Buscemi a regizat foarte mult şi pentru micul ecran, în filmografia sa regăsindu-se episoade din Homicide: Life on the Street, pentru care a fost nominalizat la premiul breslei regizorilor şi The Sopranos, pentru care a fost nominalizat la Emmy şi la premiul breslei regizorilor. Recent, a regizat un episod din serialul laureat cu Emmy 30 Rock şi patru episoade din Nurse Jackie, în care joacă Edie Falco.

În ultimul an, Buscemi a pus bazele companiei independente de producţie Olive Productions, care are sediul la New York. Compania reprezintă rezultatul a 20 de ani de prietenie şi colaborare între Buscemi şi actorul şi regizorul Stanley Tucci. Împreună, cei doi urmează să producă, scrie, regizeze şi să caute noi talente. Compania e condusă de Wren Arthur, fost colaborator al lui Robert Altman. Anul acesta, compania a produs filmul lui Hue Rhodes Saint John of Las Vegas, în care Buscemi a jucat rolul principal. În plus, Olive are în dezvoltare o serie de filme şi seriale TV.     Text Box:  

Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă