15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalŞeful diplomaţiei nord-coreene, vizită oficială în China

Şeful diplomaţiei nord-coreene, vizită oficială în China

“Ri Yong Ho a sosit azi la Beijing”, a anunţat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, în timpul unui briefing de presă.

Venirea lui Ri intervine cu câteva zile după vizita inopinată întreprinsă în China de liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong Un, prima deplasare a acestuia în afara ţării sale, de când a preluat puterea, în 2011.

Ministrul nord-coreean urmează să efectueze în zilele următoare vizite în Rusia, în Azerbaidjan şi în alte foste republici sovietice, potrivit agenţiei de presă nipone Kyodo, care citează o sursă diplomatică.

Potrivit aceleiaşi surse, Ri Yong Ho va participa până vineri, în capitala azeră Baku, la o reuniune a Mişcării ţărilor nealiniate, organizaţie înfiinţată în timpul Războiului Rece şi care regrupează circa 120 de ţări ce nu doresc să se alinieze sub nicio putere mondială.

Jocurile Olimpice de Iarnă organizate în februarie la Pyeongchang, în Coreea de Sud, au constituit catalizatorul unei spectaculoase apropieri intercoreene. Nordul izolat a trimis la JO atleţi, reprezentanţi ai regimului şi majorete.

De asemenea, Nordul şi Sudul au decis să organizeze un summit la 27 aprilie. Această întrevedere între Kim şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in ar urma să preceadă o întrevedere istorică tete-a-tete între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump, în mai.

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...
Ultima oră
Pe aceeași temă