11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalRussell Crowe în căutarea fiilor

Russell Crowe în căutarea fiilor

 

În districtul Mallee, din regiunea rurală a Australiei, fermierul Joshua Connor e nevoit să trăiască cu evidenţa apăsătoare a faptului că, la patru ani de la bătălia de la Gallipoli, tot ceea ce i-a mai rămas din cei trei fii ai săi, plecaţi pe front şi daţi dispăruţi, este un pacheţel din hârtie maro, conţinând un jurnal ferfeniţit, câteva scrisori şi nişte poze. O întâmplare tragică şi neaşteptată îl face pe Connor să-şi ia inima în dinţi şi să pornească la drum în căutarea fiilor săi.

Bătălia de la Gallipoli a fost sursă de inspiraţie pentru mai multe creaţii cinematografice, însă niciodată până acum nu s-a aplecat asupra destinului unui singur om – un tată în căutarea fiilor săi. The Water Diviner este centrat pe această idee, prezentând bătălia din punctul de vedere al ambelor tabere aflate în conflict, într-un context mai larg.

Deşi numai o mică parte din acţiunea filmului se petrece în Australia, aceasta a fost cartierul general al echipei de filmare. Producţia a început în decembrie 2013, în Sydney, cu o perioadă de trei săptămâni de filmări în studio şi în zonele vechi ale oraşului. Au urmat, în ianuarie-februarie 2014, cinci săptămâni de filmări în sudul Australiei, atât pe coastă, cât şi în zone aflate la limita cu deşertul.

Alături de Russell Crowe, din distribuția filmului  mai fac parte actrița ucraineană Olga Kurylenko și australianul Jai Courtney. Imaginea filmului este semnată de Andrew ­Lesnie, deţinătorul unui Premiu ­Oscar și al unui Premiu BAFTA pentru imaginea a două filme din trilogia ”Stăpânul inelelor”.  

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă