1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalRepublica Moldova a interzis accesul a 20 de specialiști ruși care doreau...

Republica Moldova a interzis accesul a 20 de specialiști ruși care doreau să ajungă la o conferință în Transnistria

Autoritățile de la Chișinău au interzis accesul în Republica Moldova a 20 de cetățeni ruși care doreau să ajungă la o conferință în Transnistria.

Cei 20 de ruși au fost opriți pe aeroportul internațional din Chișinău, de unde au fost obligați să se îmbarce în alte curse aeriene, pentru a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Cetățenii ruși se prezentau drept specialiști care urmau să participe la o conferință în orașul Tiraspol – unde își au sediul autorităților separatiste ale Transnistriei. Conferința se intitulează  „Limba rusă ca bază a unei lumi interetnice” și este organizată de Universitatea de Stat din Transnistria.

După ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina, Republica Moldova a decis măsuri sporite de protecție. Aceste măsuri includ și verificări dure asupra persoanelor care doresc să intre prin punctele de frontieră ale Republicii Moldova.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:42

VIDEO. Incendiu într-un spital din Italia. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins în timpul nopții un spital din orașul Tivoli, în apropiere de Roma,...

Încă puțin și ajunge și în România! Când va fi disponibilă aplicația Threads

Aplicația Threads a fost lansată în SUA și în Marea Britanie, iar în curând va ajunge și în Europa. Aplicația Threads urmează să devină...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...
Ultima oră
Pe aceeași temă