13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremiile BAFTA 2017. Emma Stone și Casey Affleck, cei mai buni actori...

Premiile BAFTA 2017. Emma Stone și Casey Affleck, cei mai buni actori în rol principal. „La La Land”, cel mai bun film al anului

Actrița Emma Stone, actorul Cassey Affleck, regizorul Damien Chazelle, sunt printre marii câștigători ai premiilor BAFTA 2017.

Comedia muzicală romantică „La La Land”regizată de Damien Chazelle a primit premiul pentru cel mai bun film din partea Academiei britanice de film, relatează AFP. Filmul cu Emma Stone și Ryan Gosling s-a impus la această categorie în fața producțiilor „Arrival”, „I, Daniel Blake”, „Manchester by the Sea” și „Moonlight”.


Citiți și: Cronică de film „La La Land“: Să visezi nu este suficient | FOTO + VIDEO

Cel mai recent film al regizorului Damien Chazelle – care în 2015 a primit două nominalizări la Oscar pentru „Whiplash“ –, „La La Land“ aduce atmosfera perioadei de aur a Hollywoodului în Los Angeles-ul secolului XXI.


Actrița americană Emma Stone a primit premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță, pentru rolul din comedia muzicală romantică „La La Land”, regizat de Damien Chazelle. Ea s-a impus în fața lui Amy Adams („Arrival”), Emily Blunt („The Girl on the Train”), Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”) și Natalie Portman („Jackie”).

Regizorul american Damien Chazelle a primit premiul BAFTA pentru cel mai bun regizor pentru filmul „La La Land”. Chazelle, în vârstă de 32 de ani, care a câștigat și un Glob de Aur la aceeași categorie, s-a impus în fața lui Denis Villeneuve („Arrival”), Ken Loach („I, Daniel Blake”), Kenneth Lonergan („Manchester by the Sea”) și Tom Ford („Nocturnal Animals”).

Actorul american Casey Affleck („Manchester by the Sea”) a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal. El s-a impus la această categorie a premiilor Academiei britanice de film în fața lui Andrew Garfield („Hacksaw Ridge”), Jake Gyllenhaal („Nocturnal Animals”), Ryan Gosling („La La Land”) și Viggo Mortensen („Captain Fantastic”).

Dev Patel a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din „Lion”, avându-i drept contracandidați pe Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”), Hugh Grant („Florence Foster Jenkins”), Jeff Bridges („Hell or High Water”) și Mahershala Ali („Moonlight”).

Viola Davis („Fences”) a fost în competiție pentru premiul BAFTA la această categorie cu Hayley Squires („I, Daniel Blake”), Michelle Williams („Manchester by the Sea”), Naomie Harris („Moonlight”) și Nicole Kidman („Lion”).

Filmul “I, Daniel Blake”, regizat de Ken Loach, a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic. Celelalte filme concurente la această categorie au fost „American Honey”, „Denial”, „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, „Notes on Blindness” și „Under the Shadow”. 


Pe aceeași temă:

 „La La Land”, număr record de nominalizări la premiile Oscar 2017. Lista completă a nominalizărilor la cea de-a 89-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film

Musicalul „La La Land” a fost nominalizat, marți, la 14 categorii, în cadrul celei de-a 89-a ediție a premiilor Oscar, ceea ce reprezintă un număr record de nominalizări.


Câștigătorii Globurilor de Aur. Musicalul „La La Land” a intrat în istorie, cu cele mai multe premii obținute | VIDEO + FOTO

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a avut loc, în noaptea de duminică spre luni. Competiția a fost dominată de musicalul „La La Land”, regizat de Damien Chazelle, care a obținut toate cele șapte premii pentru care fusese nominalizat.


 

 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă