29.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalMuntele Etna din Italia a erupt, aruncând lavă pe cerul nopții

Muntele Etna din Italia a erupt, aruncând lavă pe cerul nopții

Cel mai înalt vulcan activ din Europa, Muntele Etna, din Italia, a erupt, prezentând „o expoziție uimitoare” vineri (20 mai), cu lavă fierbinte și pene de fum care scapă câțiva metri în sus pe cerul apusului și lavă roșie care curge pe munte în timpul nopții, îndreptându-se spre „Valea Leului”.

Vulcanul cu o înălțime de aproape 11.000 de picioare (3.330 de metri) poate provoca priveliști spectaculoase de mai multe ori pe an, aruncând lavă și cenușă deasupra insulei mediteraneene Sicilia, potrivit Reuters.

Etna, vulcan cu activitate neîntreruptă din Italia, a erupt în apropiere de orașul Catania, oferind un spectacol fabulos

Etna, care este situat deasupra orașului sicilian Catania, erupe adesea, dar rareori cauzează daune și se crede că are cea mai lungă înregistrare scrisă de erupții decât orice alt vulcan, prima sa observație înregistrată datând din 425 î.Hr.

Ultima erupție majoră a avut loc în 1992.

În 2011, vulcanul Etna, situat pe coasta estică a Siciliei, între oraşele Catania şi Messina, a erupt în cursul nopţii de miercuri spre joi, pentru aproximativ două ore, însă joi după-amiază a mai fost emanată cenuşă încă aproximativ cinci minute.

Erupţia din cursul nopţii a fost spectaculoasă, televiziunile surprinzând imagini inedite cu lava care se scurgea din vulcan pe versanţi, în apropierea unor localităţi. Erupţia nu s-a soldat cu victime, iar activitatea aeroportului din Catania, afectată iniţial, a revenit la normal joi seara.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre când va fi stabilită data primului tur al prezidențialelor

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor...

Crosul „Bucuria Alergării cu Invictus” – Ediția I

COMUNICAT DE PRESĂ Prima ediție a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus", va avea loc sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Municipal Vest...

Prima întâlnire a grupului de lucru dedicat implementării Strategiei naționale privind dezvoltarea pieței de capital

Astăzi a avut loc, la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prima întâlnire a grupului de lucru interinstituțional dedicat implementării Strategiei naționale privind dezvoltarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă