Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Miting masiv al opoziţiei la Moscova pentru eliberarea protestatarilor închişi

Aproximativ 20.000 de persoane participă duminică la un miting autorizat la Moscova pentru a cere eliberarea protestatarilor închişi în urma manifestaţiilor provocate de blocarea candidaturii politicienilor de opoziţie la scrutinul local din capitala Rusiei.

Share

Rl online 0 comentarii

29.09.2019 - 18:09

În luna iulie, comisia electorală de la Moscova a anulat o mare parte a semnăturilor aduse de candidaţii opoziţiei, sub pretextul că ar fi false, acuzaţii respinse categoric de aceştia, informează The Moscow Times.

Excluderea candidaţilor opoziţiei a provocat ample proteste de stradă la Moscova. Mii de persoane au fost reţinute, iar mai mulţi protestatari au fost deja condamnaţi la închisoare pentru „utilizarea violenţei împotriva organelor însărcinate cu aplicarea legii”.

În urma reacţiei publice masive, autorităţile judiciare au eliberat o persoană pe cauţiune şi au renunţat la acuzaţiile împotriva unei alte persoane. Însă oponenţii preşedintelui Vladimir Putin susţin că această acţiune rară ar putea fi doar o tactică din partea Kremlinului care să-i permită să evite concesii mai ample, aşa că liderii opoziţiei îndeamnă la intensificarea presiunii pentru a obţine şi eliberarea altor protestatari.

Leonid Volkov, unul din liderii opoziţiei, a spus că autorităţile vor fi convinse să elibereze mai mulţi oameni în cazul unei prezenţe masive la proteste.

Potrivit grupului White Counter, care monitorizează protestele politice, în primele 30 de minute după începutul manifestaţiei se strânseseră deja aproximativ 18.000 de persoane.

Poliţia din Moscova a transmis că la manifestaţia autorizată din centrul capitalei Rusiei au participat aproximativ 20.000 de oameni.

 

Comentarii

loading...