21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeInternaționalMii de migranți forțează trecerea graniței dintre Polonia și Belarus

Mii de migranți forțează trecerea graniței dintre Polonia și Belarus

Autoritățile se confruntă cu mii de migranți care încearcă să forțeze trecerea graniței dintre Polonia și Belarus. Aceștia sunt escortați de soldații din Belarus înarmați și cu câini de vânătoare. Polonezii acuză că este cea mai mare încercare de forțare a frontierei au încercat să forțeze trecerea graniței dintre Polonia și Belarus.

Mulțimea de migranți a încercat să forțeze granița dintre Polonia și Belarus

Armata poloneză a mobilizat 28.000 de soldați și polițiști la frontiera cu Belarus. Șeful biroului pentru securitate națională din Polonia a postat un mesaj pe Twitter că se așteaptă ca atacurile de la graniță să se intensifice în orele următoare. De asemenea, președintele Andrej Duda dorește convocarea Consiliului Național de Securitate.

Totodată, eurodeputatul RENEW Guy Verhofstadt a acuzat Uniunea Europeană pentru situația de criză de la graniță. Printr-un mesaj pe Facebook, acesta a precizat că „Lukașenko folosește migranți fără apărare ca armă de război”.

Migranții au forțat gardurile de sârmă ghimpată. Aceștia au încercat să rupă cordonul de securitate, în timp ce alți migranți și-au instalat corturile. Potrivit presei internaționale, între 40 și 50 de zboruri noi au fost operate în ultimele săptămâni din Orientul Mijlociu la Minsk. De asemenea, între  800 și 1.000 de imigranți ar fi ajuns zilnic din Belarus.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:42

VIDEO: Palestinienii au organizat funeralii pentru două persoane ucise în Cisiordania

Palestinienii au participat duminică (24 septembrie) la funeraliile a doi palestinieni uciși de forțele israeliene, printre care un luptător al grupării islamiste Hamas, în...
00:00:54

VIDEO: Un grup hindus protestează împotriva lui Trudeau la New Delhi

Un grup numit United Hindu Front a organizat duminică, 24 septembrie, un protest la New Delhi împotriva premierului canadian Justin Trudeau, în contextul în...

Șef de județ să pună mâna pe geanta cu bani, precum COCALARII!

"Mitică Buzatu se pare că a luat mită niște bani de la jun om in care avea mare încredere. Asta a fost o...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies