12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalMaestrul Radu Beligan, la 95 de ani de viaţă şi 75 de...

Maestrul Radu Beligan, la 95 de ani de viaţă şi 75 de teatru

Sâmbătă, 14 decembrie, la orele 12.00, sunteţi invitaţi în Piaţa Timpului din Bucureşti pentru a-i împărtăşi maestrului Radu Beligan toată admiraţia pe care i-o purtaţi cu ocazia împlinirii a 95 de ani de viaţă şi 75 de ani de carieră.

La 95 de ani de la Marea Unire, teatrul românesc scrie istorie sâmbătă, 14 decembrie 2013 aniversându-l pe maestrul scenei româneşti, născut de ziua Sfântului Filimon – protectorul artiştilor, Radu Beligan care aduce onoare României prin intrarea în Cartea Recordurilor, pentru cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă.

Maestrul Radu Beligan va inaugura cu această ocazie pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului un binecunoscut simbol al teatrului, “Gongul Thaliei” – ce semnifică longevitatea şi evoluţia spirituală a slujitorilor scenei, marcând astfel 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti.

Seara, de la orele 19.00, Radu Beligan a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere pe scena Teatrului Metropolis, în noul spectacol cu premiera absolută “Lecţia de violoncel” de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa, alături de binecunoscuţii actori: Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa/Rodica Ionescu.

„Sărbătoritul“ va juca şi a doua zi, pe 15 decembrie, la Teatrul Naţional, de la ora 19.00, în „Egoistul“.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă