Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Macron dezminte declarația lui Trump despre creșterea contribuției la bugetul NATO

Preşedintele francez Emmanuel Macron a dezminţit joi declaraţia preşedintelui Donald Trump potrivit căreia statele membre NATO au convenit să-şi crească nivelul cheltuielilor militare peste 2% din PIB, relatează The Associated Press.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2018 - 18:06

”Există un comunicat publicat ieri (miercuri). Este foarte detaliat”, a subliniat Macron într-o conferinţă de presă, după o reuniune de urgenţă a statelor membre pe tema cheltuielilor militare.

”Acesta confirmă obiectivul de 2% până în 2024. Asta e tot”, a adăugat el sec.

În document se reafirmă angajamentul statelor membre NATO din 2014, când Rusia a anexat Crimeea, de a-şi opri tăierile la bugetele Apărării şi a începe să cheltuiască pe măsură ce economiile lor cresc, vizând un nivel de 2% din PIB în decurs de un deceniu, până în 2024.

Macron a dezminţit, de asemenea, dezvăluiri potrivit cărora Trump ar fi ameninţat cu retragrea Statelor Unite din NATO într-o ceartă cu privire la cheltuielile militare.

”Preşedintele Trump nu a ameninţat niciun moment, în public sau în privat, cu retragerea din NATO”, a declarat el pentru presă.

El a spus că liderii celor 29 de state membre ale Alianţei s-au întâlnit într-o sesiune extraordinară la solicitarea secretarului general Jens Stoltenberg.

Trump s-a plâns că multe state membre NATO înregistrează întârzieri în privinţa cheltuielilor militare la care s-au angajat.

Comentarii

loading...