1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalIsraelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019

Israelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019

„Liderii coaliţiei au decis unanim să dizolve Parlamentul şi să organizeze noi alegeri la începutul lui aprilie”, a scris purtătorul de cuvânt pe Twitter.
 
O criză a coaliţiei privind un proiect de lege vizând exceptarea de la înscrierea obligatorie în armată a bărbaţilor evrei ultraortodocşi a dus la această decizie.
 
Netayanhu, care este în cel de-al patrulea mandat ca premier, guvernează având o majoritate şubredă de 61 de locuri într-un parlament cu 120 de membri. El conduce partidul de dreapta Likud.
 
Conform legii israeliene, alegerile generale ar trebui să aibă loc până în noiembrie 2019. Guvernul lui Netanyahu va rămâne la putere până când va fi numit unul nou, după alegerile din aprilie.
 
O serie de acuzaţii de corupţie la adresa lui Netanyahu şi decizia în aşteptare a procurorului general privind potenţiala punere sub acuzare a premierului la recomandarea poliţiei au crescut speculaţiile conform cărora el va căuta încrederea publicului într-un nou vot.
 
Netanyahu a negat acuzaţiile în toate cazurile şi nu a oferit niciun semnal că s-ar retrage dacă ar fi pus sub acuzare.
 
Liderul israelian nu a făcut niciun comentariu după întâlnirea sa cu liderii coaliţiei. Sondajele de opinie recente arată că popularitatea sa rămâne puternică.
 
Yair Lapid, şeful partidului centrist de opoziţie Yesh Atid, este văzut ca fiind cel mai puternic contracandidat al lui Netanyahu.

Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă