13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: Ministrul de externe în exerciţiu, Sigmar Gabriel, nu va face parte...

Germania: Ministrul de externe în exerciţiu, Sigmar Gabriel, nu va face parte din noul guvern

Ca parte a acordului guvernamental, blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială) şi Partidul Social-Democrat (SPD) au convenit ca postul de şef al diplomaţiei să fie ocupat de un social-democrat, iar SPD a precizat că vineri dimineaţă va anunţa numele viitorilor miniştri social-democraţi.

Sigmar Gabriel, fost preşedinte al SPD, a scris pe pagina sa de Facebook că a fost informat de noii lideri ai formaţiunii, Olaf Scholz şi Andrea Nahles, că nu va face parte din noul guvern de la Berlin.

”Voi continua să fiu un membru ales direct al Bundestag-ului, dar acum se încheie perioada în care îndeplinesc activităţi politice de conducere pentru SPD”, a adăugat Gabriel.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă