28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalGazprom dă Republicii Moldova doar 70% din cantitatea de gaze pe care...

Gazprom dă Republicii Moldova doar 70% din cantitatea de gaze pe care le promisese

Gazprom livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea de gaze pe care s-a obligat să o asigure, a anunțat marți vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău.

„Gazprom încalcă contractul semnat și livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea pe care s-a obligat să o asigure. Republica Moldova plătește pentru gaz. Gazprom are obligația să ni-l livreze. Transportarea și rezervarea cantităților necesare, conform contractului, este responsabilitatea Gazprom”, a scris marți pe Facebook Andrei Spînu, potrivit cotidianul.ro.

Acesta susține că Republica Moldova a achitat mereu plata pentru gaz, inclusiv în avans, iar micile întârzieri la plată sunt cauzate de creșterea imensă a prețului la gaze naturale.

Gazprom livrează Republicii Moldova doar 70% din cantitatea de gaze pentru care s-a înțeles, statul fiind amenințat că-i vor fi sistate livrările

„Datoria față de Gazprom poate fi evaluată doar de un audit independent. Interesul Republicii Moldova este să achite sume corecte și reale. Republica Moldova nu va achita datorii care nu-i aparțin. Regretăm că Gazprom încalcă propriile angajamente și caută pretexte pentru a nu da gaz moldovenilor în prag de iarnă”, a adăugat ministrul.

Reprezentanții companiei rusești Gazprom ar putea întrerupe livrările de gaze către Republica Moldova dacă nu se fac plăți în următoarele zece zile, potrivit SkyNews. Gigantul energetic a anunțat că ar putea întrerupe livrările dacă țara nu își îndeplinește obligațiile de plată până la 20 octombrie.

De asemenea, Gazprom și-a rezervat dreptul de a anula în orice moment contractul de furnizare de gaze cu Moldova din cauza datoriilor istorice ale acesteia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Au fost găsite telefon, adidașii și căștile lui DJ Lalla în apropierea unui local de lux

Informații de ultimă oră în cazul morții cântăreței. Telefonul, adidașii și căștile lui DJ Lalla au fost găsite în apropierea unui local de...

Nu am petrecut suficient timp cu familia

Gabriela Firea a făcut dezvăluiri impresionante despre viața de familie și care este cel mai mare regret. Fostul ministru al Familiei spune că...

Un șofer din Suceava i-a uluit pe polițiști

 Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava, a fost oprit în trafic vineri seară, pe un drum...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies