12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalFilm . „Cripta“

Film . „Cripta“

Al doilea lungmetraj regizat de Cornel Gheorghiță, “Cripta”, va avea premiera de gală azi de la ora 19.00, la Cinema Studio. Pelicula va rula în prezența regizorului Cornel Gheorghiță și a echipei de filmare.

În “Cripta”, Leduc (Serge Riaboukine), om de afaceri francez, pregătește renovarea unui vechi cartier din stațiunea Băile Herculane pentru realizarea unui nou proiect imobiliar. În subsolul unei clădiri descoperă o veche frescă datând probabil de pe vremea romanilor. Aceasta ar putea fi clasată în patrimoniul național, iar lucrările de renovare ar putea fi întârziate sau chiar abandonate. De unul singur încearcă să se descotorosească de ea, dându-i foc. Rămâne însă blocat în incinta imobilului.

Va reuși el să supraviețuiască de unul singur, precum Robinson pe insula lui, găsindu-și calea către libertate? “Cripta” este o dramă în regia lui Cornel Gheorghiță, după un scenariu de Jean Samouillan. Din distribuție fac parte: Serge Riaboukin, Camelia Pintilie, Constantin Florescu, Gabriel Spahiu și Sanda Toma. Imaginea filmului este semnată de Dorian Drăgoi, scenografia îi aparține lui Mihnea Tăutu, iar montajul lui Nathalie Mougenot. Cornel Gheorghiță este regizor, producător și scenarist și predă cursuri de cinema la ESAV (Ecole Supérieure d’Audiovisuel, Univ. Toulouse II), iar din 2001 la ESMA (Ecole Supérieure des Métiers Artistique) Toulouse.

Primul lungmetraj de ficțiune al lui Cornel Gheorghiță, “Europolis” (2010), a câștigat o serie de premii, printre care pentru Cea mai bună actriță (Adriana Trandafir), Cea mai bună imagine (Ovidiu Mărginean), Cea mai bună muzică (Diego Losa și François Petit) și Cele mai bune decoruri (Bogdan Ionescu) la Cyprus International Film Festival în 2011. Printre documentarele realizate de Cornel Gheorghiță se numără “Fanfaron Fanfaron”, un film despre fanfarele țărănești din Moldova, și “Mascarade”, un film despre obiceiurile de iarnă moldovenești.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă