30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalEuropol a arestat 30 de persoane implicate în contrabanda cu țigări

Europol a arestat 30 de persoane implicate în contrabanda cu țigări

Un total de 94 de tone de tutun și 5,4 milioane de țigări contrafăcute au fost scoase din circulație ca urmare a acestei operațiuni internaționale. Se crede că această bandă este implicată în jafuri violente.

Operațiunea, având numele de cod PITBUUL, a avut loc în două faze. Prima acțiune a avut loc în Olanda la sfârșitul lunii martie, când două fabrici ilegale au fost dezmembrate în orașele olandeze Schaijk și Heerlen. Acestea avea o capacitate de producție de peste 1 milion de țigări pe zi, ceea ce echivalează cu o pierdere fiscală de peste 243 000 EUR pe zi per fabrică.

Un total de 21 de muncitori polonezi și ucraineni au fost arestați la fața locului și au fost confiscate 5,4 milioane de țigări contrafăcute, alături de 40 de tone de tutun brut și 800 de kilograme de tutun narghilea.

O a doua zi de acțiune a fost efectuată în Polonia săptămâna trecută pentru arestarea conducătorilor acestei bande. Cu această ocazie, forțele de ordine poloneze au atacat o duzină de adrese din toată țara. Drept urmare, 9 persoane au fost arestate și 54 de tone de tutun au fost confiscate, alături de utilaje utilizate pentru producerea țigărilor. Ofițerii au confiscat, de asemenea, arme de foc și arme, alături de îmbrăcăminte asemănătoare uniformelor de poliție, dispozitive de comunicații radio și jammers. Conform estimărilor inițiale, pierderea pentru bugetul polonez este estimată la peste 11 milioane EUR (52 000 000 PLN).

Ancheta este încă în desfășurare pentru a încerca să găsească legături potențiale cu alte țări europene. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă