1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăInternaționalEmmanuel Macron a refuzat să facă un test rusesc Covid

Emmanuel Macron a refuzat să facă un test rusesc Covid

Președintele francez Emmanuel Macron a refuzat un test rusesc de Covid înainte de întâlnirea sa cu Vladimir Putin. Testul a necesitat un protocol de sănătate care era inacceptabil și nu se potrivea cu programul liderului francez, a declarat o sursă franceză pentru BBC.

Potrivit rapoartelor, Macron a refuzat testul PCR din cauza temerilor că rușii i-ar pune mâna pe ADN-ul său. Ulterior, liderii au avut o întâlnire cu distanțare socială luni. Ei nu și-au dat mâna și s-au așezat la o masă cu 4 metri între ei.

Emmanuel Macron a refuzat să facă un test Covid în Rusia

Dar surse diplomatice franceze au declarat pentru Reuters că lui Macron i s-a spus să aleagă între acceptarea unui test PCR rusesc pentru a se apropia de Putin sau să respecte regulile stricte de distanțare socială.

„Știam foarte bine că nu înseamnă strângere de mână și acea masă lungă. Dar nu am putut accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul președintelui”, a declarat una dintre surse pentru Reuters.

Cu toate acestea, sursa nu a oferit detalii despre modul în care serviciile ruse de informații ar putea exploata ADN-ul dlui Macron.

„Condițiile impuse pentru ca întâlnirea să aibă loc fără distanțare socială au necesitat un protocol de sănătate care, după noi, era inacceptabil și incompatibil cu programul președintelui”., a spus o sursă de la Palatul Elysée.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia a înțeles poziția franceză și că aceasta nu a afectat discuțiile. Macron a efectuat un test PCR înainte de a părăsi Franța. De asemenea, medicul său a efectuat un test de antigen odată ce au ajuns la Moscova.

„Rușii ne-au spus că Putin trebuie să fie ținut într-o bulă strictă de sănătate”, a declarat a doua sursă pentru Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un general este decorat cu „Steaua României”

Un general este decorat cu "Steaua României", de către președintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Cea mai înaltă decorație a...

Ultimele săptămâni de școală din 2022

De luni, elevii revin la cursuri, doar pentru trei săptămâni, înaintea vacanței de școală. Dificil pentru liceele tehnologice să identifice spațiu în calendar pentru...

Aurescu laudă eforturile pentru ajutorarea Ucrainei posibile datorită solidarității tuturor românilor

Toate eforturile pentru ajutorarea Ucrainei au fost posibile datorită solidarității tuturor românilor, ceea ce demonstrează faptul că societatea română are maturitatea, forța și determinarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă