25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalDragostea, un nou motiv de festival

Dragostea, un nou motiv de festival

Cum unul dintre cele mai utilizate subiecte în cinematograf este iubirea, era chiar păcat ca, în această toamnă atât de bogată în festivaluri de film, să lipsească din Bucureşti tocmai un eveniment dedicat sentimentelor umane cele mai gingaşe. Aşa se face că în perioada 21 – 24 noiembrie, Bucureştiul va găzdui prima ediţie a Zilelor Filmului de Dragoste (ZFDB), care va avea loc la Cinema Studio şi la Cinema Elvira Popescu.

Despre scopul acestui nou festival Dana Dimitriu, directorul general al evenimentului, spune că “Am ales tema iubirii pentru că pe această cale e mai uşor să îi atragi pe tineri înspre valori culturale autentice, într-o societate care, în ultima vreme, e vădit
agresată cu vulgaritate, scandaluri şi produse de divertisment lipsite de valoare. Le mulţumesc partenerilor noştri că ne susţin în acest demers.”

Premiere şi exclusivităţi

Zilele Filmului de Dragoste la Bucureşti va aduce în sălile sus-menţionate o selecţie de titluri multi- premiate la festivaluri internaţionale de categorie A.
Acestea sunt filme fără distribuitor în România, astfel că ele pot fi văzute doar în cadrul acestui eveniment, cu o singură excepţie, care va fi anunţată ulterior.

Fundaţia Charta, principalul organizator al Zilelor Filmului de Dragoste la Bucureşti, este de asemenea şi organizatorul Festivalulului Internaţional de Film Bucureşti (B-EST IFF), care de nouă ediţii încoace aduce în România filme premiate la marile festivaluri internaţionale. Printre filmele care au rulat anul acesta la B-EST IFF s-au numărat şi ”Searching for Sugar Man” (2012), documentarul lui Mallick Bendjelloul, care a câştigat un premiu Oscar, precum şi ”Cesare deve morire” (2012), filmul fraţilor Taviani, câştigător al Ursului de Aur.

Invitaţi de marcă

Zilele Filmului de Drgoaste va prilejui întâlnirea spectatorilor cu cineaşti de elită ai celei de-a şaptea arte şi chiar masterclass-uri cu unii dintre aceştia.

Printre invitaţii Fundaţiei Charta în România, cu ocazia altor evenimente organizate de aceasta, s-au numărat şi Andrei Konchalovsky, Danis Tanovic, Nikita Mihalkov, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Krzysztof Zanussi, Manoel de Oliveira sau Amos Gitai.

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă