17.1 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeInternaționalDonald Trump l-a sunat pe Vladimir Putin, pentru a-i mulțumi liderului de...

Donald Trump l-a sunat pe Vladimir Putin, pentru a-i mulțumi liderului de la Kremlin

Cei doi șefi de stat au discutat despre criza din Peninsula Coreea şi despre problemele din relaţiile bilaterale, relatează CNN şi Tass.

De asemenea, Donald Trump i-ar fi mulţumit lui Vladimir Putin pentru recunoaşterea realizărilor sale economice la conducerea SUA, relatează Politico.

“Preşedintele Donald J. Trump a vorbit astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Preşedintele Trump i-a mulţumit preşedintelui Putin pentru recunoaşterea performanţelor economice puternice ale SUA în conferinţa sa anuală de presă”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

În timpul discuţiei telefonice de aproximativ 10 minute, Trump şi Putin au abordat şi subiectul crizei din Peninsula Coreeană, promovând “o colaborare pentru rezolvarea situaţiei foarte periculoase din Coreea de Nord”.

”La iniţiativa Statelor Unite, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi preşedintele SUA, Donald Trump, au purtat o conversaţie telefonică. Au fost atinse problemele actuale ale relaţiilor bilaterale, precum şi situaţia din zonele de criză de la nivel internaţional, cu accent pe soluţionarea problemei din Peninsula Coreea”, a transmis biroul de presă de la Kremlin.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au convenit să păstreze contactul.

Joi, Vladimir Putin a declarat că a observat “realizări semnificative” din partea Administraţiei Donald Trump şi a opinat că relaţiile dintre cele două ţări vor reveni la normal după ce au fost tensionate în mod artificial.

“Nu este treaba mea să evaluez activităţile preşedintelui Trump, ci a alegătorilor săi, a poporului american. Dar observ că s-au înregistrat unele realizări semnificative în perioada scurtă de timp care a trecut de la preluarea mandatului. Uitaţi-vă cum au crescut pieţele (economice). Acest lucru înseamnă că investitorii au încredere în economia Statelor Unite, aceasta înseamnă că au încredere în ceea ce face Trump în această privinţă”, a spus Putin, în cadrul discursului anual susţinut la Kremlin.

Liderul de la Kremlin s-a declarat dornic să coopereze cu SUA şi şi-a exprimat speranţa că Administraţia Trump este în continuare dispusă să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia.

“Armele de distrugere în masă, proliferarea, Orientul Mijlociu, Coreea de Nord. Există lucruri în privinţa cărora putem lucra mult mai bine dacă lucrăm împreună”, a mai spus Putin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum au ajuns Arabia Saudită și Israelul aproape de un acord de normalizare a relațiilor

Arabia Saudită şi Israelul "se apropie" de un acord de normalizare a relaţiilor lor, care ar fi istoric, a declarat miercuri prinţul moştenitor saudit...

Klaus Iohannis consideră măsurile fiscale un pas în direcția bună

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la New York, că măsurile fiscale pregătite de Guvern nu vor rezolva toate problemele sistemice pe care România...

Iohannis nu e foarte convins despre posibilitatea de a da în judecată Austria

Ce crede  președintele Iohannis despre posibilitatea de a da în judecată Austria? Premierul a spus de mai multe ori în ultimele zile că va da...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies