11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalCu „Ramona“ la Cannes

Cu „Ramona“ la Cannes

Scurtmetrajul independent “Ramona“, în regia lui Andrei Crețulescu, va fi prezentat în  competiția oficială a prestigioasei secțiuni paralele a Festivalului de la Cannes, “Semaine de la Critique“, care se desfășoară între 14 și 22 mai.

Filmul va fi proiectat în premieră, pe 19 mai, de la ora locală 20.00, la Miramar, pentru ca în următoarele zile să fie programate alte două proiecții: pe 20 mai, de la ora 15.00, la Miramar, iar pe 21 mai, de la ora 18.30, la Alexandre III. Alături de regizor, la proiecții vor fi prezenți actorii Rodica Lazăr și Dorian Boguță, producătorii Radu Stancu și Claudiu Mitcu și producătorul executiv Codruța Crețulescu.

Pe lângă selecția din cadrul competiției “Semaine de la Critique“, scurtmetrajul “Ramona“ a intrat și în cursa pentru Queer Palm. Trofeul este acordat anual celui mai bun lungmetraj și celui mai bun scurtmetraj cu tematică LGBT  dintre filmele prezentate în cadrul secțiunilor oficiale ale festivalului. La această ediție au fost selectate 12 producții de lung­metraj și 7 de scurtmetraj, iar juriul va fi format, în premieră, exclusiv din femei.

Violent, stilizat și fără dialoguri, “Ramona“ încheie trilogia „impromptu“ realizată de Andrei Crețulescu și începută cu  scurtmetrajele “Bad Penny“ (2013) și “Kowalski“ (2014). Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache. Filmările
s-au desfășurat în octombrie 2014, la Neptun-Olimp.

În România, scurtmetrajul regizat de Andrei Crețulescu va fi proiectat pentru prima dată la Festivalul Internațional de Film Transilvania (ce va avea loc în perioada 29 mai-7 iunie), în cadrul secțiunii competitive Zilele Filmului Românesc. Anul acesta directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, a selecționat pentru această competiție 31 de filme de lung și scurtmetraj care vor fi prezentate la Cluj între 4 și 6 iunie. Fost critic de film și producător la HBO România, Andrei Crețulescu a înființat compania de producție Kinosseur în 2011. După ce a produs lungmetrajul „Killing Time“ (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris și regizat „Bad Penny“și “Kowalski“, acesta din urmă laureat cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014, și cu Premiul de Regie și de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015. “Ramona“ este cel de-al treilea scurtmetraj al său, realizat în aceeași formulă ca primele două.  În prezent, Andrei este în post-producție cu “Șapte luni mai târziu“, primul scurtmetraj finanțat de CNC, și în pre-producție cu primul lungmetraj, “Charlton Heston“, pe care îl va filma în toamnă. 

În România, scurtmetrajul „Ramona“, regizat de Andrei Crețulescu, va fi proiectat pentru prima dată la Festivalul Internațional de Film Transilvania la începutul lunii iunie în cadrul secțiunii competitive Zilele Filmului Românesc.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă