18.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaZelenski spune că ucrainenii ce salvează sinistrați sunt împușcați de forțele Moscovei

Zelenski spune că ucrainenii ce salvează sinistrați sunt împușcați de forțele Moscovei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit miercuri despre oamenii care au pierit în inundaţiile cauzate de distrugerea barajului Kahovka, adăugând că ucrainenii care încearcă să îi salveze pe sinistrați sunt împuşcaţi de forţele Moscovei, informează dpa, preluat de agerpres.ro.

“Oameni, animale au murit. De pe acoperişurile caselor inundate, oamenii văd cum trec înecaţi”, a spus el într-un interviu acordat Welt TV, Bild şi Politico.

Şeful statului ucrainean a acuzat trupele ruse de pe malul sudic al râului Nipru, spunând că forţele de ocupaţie trag în cei care încearcă să salveze oameni.

Zelenski spune că ucrainenii ce vor să-i salveze pe sinistrați sunt împușcați la ordinul Moscovei, dar nici ONU și Crucea Roșie nu i-au ajutat

De asemenea, preşedintele Zelenski s-a declarat dezamăgit de faptul că ONU şi Crucea Roşie nu au reuşit până acum să dea o mână de ajutor. Ar trebui “să fie acolo primii pentru a salva vieţi”. Dar “nu sunt acolo!”

După recucerirea zonei din mâinile ruşilor, preşedintele ucrainean a solicitat o anchetă internaţională şi a spus că va invita toţi experţii internaţionali să investigheze incidentul.

Rusia este responsabilă pentru dezastru, dar Kremlinul a subestimat puterea exploziei care a provocat-o, a declarat Zelenski. Moscova a urmărit ca astfel eliberarea zonelor să fie mai dificilă, în aşteptarea contraofensivei ucrainene, a adăugat el.”Nu s-au gândit că îşi vor inunda şi teritoriile ocupate”, a adăugat el.

Cine a aruncat în aer barajul de pe Nipru?

Un mare baraj din sudul Ucrainei, regiune ocupată de ruși, a fost distrus ieri dimineață, provocând potop de ape și evacuări rapide. Rusia și Ucraina s-au învinuit reciproc pentru comiterea a ceea ce amândouă țări, aflate în conflict, au descris actul drept unul terorist. Cine este noul Nero din această ecuație cu duble necunoscute?

Locuitorilor din aval de barajul Kahovka, de pe râul Nipru, din zona Herson, li s-a transmis „să facă repede tot ce pot pentru a-și salva viața,” potrivit șefului administrației militare a regiunii Herson din Ucraina, citat de CNN.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat o reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat o reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Azi este echinocțiul de toamnă. Începe TOAMNA astronomică, ziua devine mai mică decât ziua

Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies