34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski spune că ucrainenii ce salvează sinistrați sunt împușcați de forțele Moscovei

Zelenski spune că ucrainenii ce salvează sinistrați sunt împușcați de forțele Moscovei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit miercuri despre oamenii care au pierit în inundaţiile cauzate de distrugerea barajului Kahovka, adăugând că ucrainenii care încearcă să îi salveze pe sinistrați sunt împuşcaţi de forţele Moscovei, informează dpa, preluat de agerpres.ro.

„Oameni, animale au murit. De pe acoperişurile caselor inundate, oamenii văd cum trec înecaţi”, a spus el într-un interviu acordat Welt TV, Bild şi Politico.

Şeful statului ucrainean a acuzat trupele ruse de pe malul sudic al râului Nipru, spunând că forţele de ocupaţie trag în cei care încearcă să salveze oameni.

Zelenski spune că ucrainenii ce vor să-i salveze pe sinistrați sunt împușcați la ordinul Moscovei, dar nici ONU și Crucea Roșie nu i-au ajutat

De asemenea, preşedintele Zelenski s-a declarat dezamăgit de faptul că ONU şi Crucea Roşie nu au reuşit până acum să dea o mână de ajutor. Ar trebui „să fie acolo primii pentru a salva vieţi”. Dar „nu sunt acolo!”

După recucerirea zonei din mâinile ruşilor, preşedintele ucrainean a solicitat o anchetă internaţională şi a spus că va invita toţi experţii internaţionali să investigheze incidentul.

Rusia este responsabilă pentru dezastru, dar Kremlinul a subestimat puterea exploziei care a provocat-o, a declarat Zelenski. Moscova a urmărit ca astfel eliberarea zonelor să fie mai dificilă, în aşteptarea contraofensivei ucrainene, a adăugat el.”Nu s-au gândit că îşi vor inunda şi teritoriile ocupate”, a adăugat el.

Cine a aruncat în aer barajul de pe Nipru?

Un mare baraj din sudul Ucrainei, regiune ocupată de ruși, a fost distrus ieri dimineață, provocând potop de ape și evacuări rapide. Rusia și Ucraina s-au învinuit reciproc pentru comiterea a ceea ce amândouă țări, aflate în conflict, au descris actul drept unul terorist. Cine este noul Nero din această ecuație cu duble necunoscute?

Locuitorilor din aval de barajul Kahovka, de pe râul Nipru, din zona Herson, li s-a transmis „să facă repede tot ce pot pentru a-și salva viața,” potrivit șefului administrației militare a regiunii Herson din Ucraina, citat de CNN.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat o reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat o reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Circulația pe A3 București-Ploiești va fi oprită temporar. Rute alternative

Conform Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, circulația rutieră pe autostrada A3 București-Ploiești va fi închisă temporar în perioada 18-19 iulie. Traficul...
Ultima oră
Pe aceeași temă