37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 96. Ucraina a sesizat Interpol cu privire la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 96. Ucraina a sesizat Interpol cu privire la furturile de cereale comise de Rusia

Statul ucrainean a sesizat Interpol cu privire la furturile de cereale comise de Rusia, care apoi exportă aceste produse în țări precum Siria.

„Rusia continuă să exporte cereale însângerate în Siria. Fiecare navigator care participă la schema rușilor și care vinde bunuri dobândite penal va fi identificat și urmărit. În fiecare port al lumii, Interpol îi va aștepta pe jefuitori cu un mandat de arestare”, a anunțat Mihailo Podoliak, un consilier al președintelui Zelenski, într-un mesaj postat pe Twitter.

În ciuda sancțiunilor internaționale, regimul Putin continuă să obțină venituri consistente din exporturi. Pe lângă cereale, Rusia continuă să exporte petrol. Consilierul prezidențial Podoliak afirma că Rusia obține un miliard de euro din Occident, în schimbul acestui petrol.

„Este un mare cinism să vorbești despre sprijin și să trimiți un miliard de euro agresorului, cumpărând petrol rusesc”, afirma Mihailo Podoliak.

Rusia a declanșat războiul în Ucraina la data de 24 februarie 2022.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 95. Rusia a cucerit orașul Lyman și aproape întreaga regiune Donețk

Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

ZIUA A 93-A DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă