27.9 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 753. Zelenski vrea un summit pentru pace în...

Rusia – Ucraina, ziua 753. Zelenski vrea un summit pentru pace în Elveția, cu prezența a 100 de țări

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propune să se organizeze în Elveția un summit internațional dedicat restabilirii păcii în Ucraina.

Elveția este țară neutră și are tradiție ca loc de desfășurare a unor negocieri internaționale. Președintele Zelenski al Ucrainei speră să poată organiza această conferință internațională împreună cu Viola Amherd – noua președintă a Elveției, care a preluat funcția de șef de stat la 1 ianuarie 2024.

La conferința de pace din Elveția ar urma să participe oficiali din 80 până la 100 de țări, a anunțat, într-un interviu, președintele Zelenski.

Liderul de la Kiev a precizat că Rusia nu va fi invitată la conferința organizată de Ucraina. În replică, Rusia a subliniat că o conferință internațională dedicată restabilirii păcii în Ucraina s-ar încheia cu un eșec dacă nu participă și Rusia.

Citește și:

Ucraina ar plănui să distrugă podul Crimeei

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

OEDT a transmis un raport îngrijorător privind drogurile

Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT) a publicat marți raportul anual din 2024 privind drogurile. Acesta arată că drogurile au un impact semnificativ...

Suveraniștii aduc neomarxiștii la putere în Europa

Alegerile din Duminica vindecării orbului din naștere, organizate în România, au reconfirmat supremația PSD-PNL și la locale și la europarlamentare. Sperietoarea ascensiunii extremismului în...

Situația Financiară a Partidelor Politice în Campania pentru Alegerile Europarlamentare și Locale

Analiza Veniturilor și Cheltuielilor Declarate de Principalele Partide și Candidați din România se regăsește in raportul publicat de Expert Forum. Puncte Cheie: Alegeri Europarlamentare: Venituri raportate până...
Ultima oră
Pe aceeași temă