18.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 468: Barajul de lângă Herson, aruncat în aer

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 468: Barajul de lângă Herson, aruncat în aer

UPDATE, ora 09:42: Barajul peste Nipru de la Nova Kahovka din regiunea Herson a fost aruncat în aer noaptea trecută.

Ministerul ucrainean de Interne a anunțat că a început evacuarea locuitorilor din zonă.

Ucrainenii și rușii se acuză reciproc pentru distrugerea barajului.

Volodimir Zelenski a convocat Consiliul Superior de Apărare a Țării.

Avarierea barajului poate pune în pericol și centrala nucleară de la Zaporojie, deoarece asigură alimentarea cu apă a acesteia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a mulţumit trupelor sale pentru câştigurile teritoriale pe care le revendică în apropierea oraşului devastat Bahmut din estul ţării, ironizând reacţia “isterică” a Moscovei care susţine că a respins atacuri de amploare.

Zelenski a afirmat că inamicul simte că Ucraina va câștiga.

YouTube video

“Vedem cât de isteric reacţionează Rusia la toate progresele pe care le facem în acest sector, la toate poziţiile pe care le cucerim. Inamicul ştie că Ucraina va câştiga”, a declarat Zelenski într-un mesaj video.

Armata ucraineană efectuează mai multe ”acţiuni ofensive” în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, a anunţat pe canalul său de Telegram ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Malyar.

Acesta susține că forţele armate ucrainene au preluat câteva puncte strategice extrem de importante, iar forţele ruse se află în defensivă în zona Bahmut. 

Citește și:

A 467-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Azi este echinocțiul de toamnă. Începe TOAMNA astronomică, ziua devine mai mică decât ziua

Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru sediu și…restaurant

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies