33.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaArmata ucraineană a lansat mai multe acțiuni ofensive în zona orașului Bahmut

Armata ucraineană a lansat mai multe acțiuni ofensive în zona orașului Bahmut

Armata ucraineană efectuează mai multe ”acțiuni ofensive” în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, a anunţat pe canalul său de Telegram ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Malyar, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

Malyar a spus că forţele armate ucrainene au preluat câteva puncte strategice extrem de importante, iar forţele ruse se află în defensivă în zona Bahmut.

Potrivit reprezentantei Kievului, lupte au loc şi în sudul Ucrainei.

Forţele ucrainene şi cele ruse luptă de câteva luni pentru a obţine controlul asupra zonei oraşului Bahmut, ambele înregistrând pierderi grele.

Armata ucraineană a început acțiuni ofensive la Bahmut, cucerind poziții importnate ce l-au făcut pe liderul Wagner să recunoască acest lucru

Gruparea de mercenari rusă Wagner a preluat iniţial localitatea, dar recent şi-a anunţat retragerea, lăsând oraşul Bahmut sub controlul armatei ruse.

Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, care a descris conducerea armatei ruse drept ”incompetentă”, a recunoscut la finalul săptămânii trecute că ucrainenii au câştigat poziţii importante în Bahmut în ultimele săptămâni.

Armata ucraineană a eliberat zone din jurul orașului Bahmut, dar forțele ruse avansează în interiorul acestuia

Armata ucraineană a eliberat, în ultimele zile, zone din jurul oraşului Bahmut, situat în estul ţării, anunţă Ministerul Apărării de la Kiev, precizând însă că forţele militare ruse avansează în interiorul oraşului, informează cotidianul Le Monde.

Armata ucraineană a eliberat, în ultimele zile, zone din jurul oraşului Bahmut, situat în estul ţării, anunţă Ministerul Apărării de la Kiev, precizând însă că forţele militare ruse avansează în interiorul oraşului, informează cotidianul Le Monde, conform antena3.ro.

Armata ucraineană a eliberat mai multe zone din jurul orașului Bahmut, dar inamicul avansează în interiorul localității

„În ultimele zile, trupele noastre au eliberat o suprafaţă de aproximativ 20 de kilometri pătraţi la periferia nordică şi sudică a oraşului Bahmut”, a declarat marţi Hanna Maliar, adjunct al ministrului ucrainean al Apărării.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Corina Crețu a reacționat, după ce Marcel Ciolacu i-a rostit numele referindu-se la fosta partenera a lui Buzata, Gabriela Crețu

 La finalul ședinței fulger de sâmbătă dimineață, în urma căreia s-a votat în unanimitate excluderea președintelui CJ Vaslui din partid, Marcel Ciolacu a...

Un contract de asfaltări în valoare de 220.000.000 de lei

Un eveniment șocant a avut loc în județul Vaslui, unde Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean (CJ) Vaslui și membru al PSD, a fost...

Monica Bîrlădeanu, declarație publică de dragoste. Cine este “omul cel mai mișto” pe care îl cunoaște?

Bîrlădeanu, care are de ceva vreme o relație cu medicul militar Valeriu Gheorghiță, devenit cunoscut din postura de coordonator al campaniei de vaccinare...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies