37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de...

Rusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina

Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse s-au înregistrat într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina.

Rusia sugerează că a fost vorba de un atac lansat de Ucraina, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ucraina nu a confirmat că a lansat un asemenea atac. Dar în mod cert, în orașul Belgorod, aflat la 40 de kilometri de graniță, s-au produs explozii. Orașul are 400.000 de locuitori și este centrul administrativ al regiunii Belgorod din Rusia.

Atacul a fost confirmat de Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod. Inițial s-au anunțat mai mulți răniți, dintre care unii au fost duși la spital. Apoi s-au anunțat trei morți, iar cel mai recent bilanț indică patru morți. Au fost avariate 11 blocuri de locuințe precum și 39 de case individuale. Cinci dintre case sunt complet distruse.

Toate aceste informații provin din surse rusești.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 129: SUA trimit Kievului tehnică militară antiaeriană

A 128-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă