7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia amenință cu un răspuns militar dacă nu primește garanțiile cerute

Rusia amenință cu un răspuns militar dacă nu primește garanțiile cerute

Moscova cere Statelor Unite ale Americii și membrilor NATO să își retragă trupele militare din fostele țări comuniste, implicit România. În caz contrar, Rusia amenințî cu un răspuns militar dacă nu i se vor îndeplini cerințele.

Rusia anunță un răspuns militar

În februarie 2022, ambasadorului SUA John Sullivan, invitat la Ministerul rus de Externe, a primit următoarea reacție la răspunsul american primit anterior. A fost ignorată natura pachetului de propuneri rusești, din care s-au ales în mod deliberat subiecte „conveniente”, se arată în răspunsul Rusiei.

”Precizăm că partea americană nu a dat un răspuns constructiv elementelor de bază ale proiectului de tratat cu Statele Unite întocmit de partea rusă privind garanțiile de securitate. Vorbim despre respingerea extinderii ulterioare a NATO, retragerea „formulei de la București” conform căreia „Ucraina și Georgia vor deveni membre NATO”, și respingerea creării de baze militare pe teritoriul statelor care au făcut parte anterior din URSS și nu sunt membri ai alianței, inclusiv utilizarea infrastructurii lor pentru desfășurarea oricărei activități militare, precum și revenirea capacităților militare și a infrastructurii NATO la statutul din 1997. Aceste prevederi sunt de o importanță fundamentală pentru Federația Rusă”. (Revenirea capacităților militare NATO la statutul din 1997 ar însemna dispariția bazelor NATO din România – n.red.).

Această abordare, precum și retorica însoțitoare a oficialilor americani, întărește îndoielile legitime că Washingtonul este cu adevărat angajat să repare situația de securitate europeană, mai spun oficialii ruși.

Activitatea militară în creștere a SUA și a NATO în apropierea granițelor ruse este alarmantă pentru Rusia, care susține că s-au ignorat „liniile roșii”.

„Cererile finale de retragere a trupelor din anumite zone de pe teritoriul Rusiei, însoțite de amenințări cu sancțiuni mai dure, sunt inacceptabile și subminează perspectivele de a ajunge la acorduri reale.”, se mai arată în comunicat.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă