7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaParlamentul European analizează criza din Ucraina, amenințată de un atac al Rusiei

Parlamentul European analizează criza din Ucraina, amenințată de un atac al Rusiei

Parlamentul European analizează criza din Ucraina, într-o ședință programată miercuri, 16 februarie 2022. După cum se știe, Ucraina este amenințată de un atac al Rusiei. Conform presei occidentale, acest atac s-ar putea produce chiar miercuri, 16 februarie.

Parlamentul European va dezbate cu șeful politicii externe, Josep Borrell, cele mai recente încercări diplomatice de dezamorsare a tensiunilor dintre Rusia și Occident în ceea ce privește Ucraina. Discuția va avea loc după ce o delegație formată din nouă europarlamentari a vizitat Ucraina.

Deplasarea în Ucraina a avut loc în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2022. Europarlamentarii au fost în capitala țării, Kiev, precum și la Mariupol. Acesta din urmă este un oraș – port strategic, pe litoralul ucrainean al Mării Azov. Orașul Mariupol este în zona de conflict din estul Ucrainei. În Ucraina, eurodeputații au avut și o întâlnire cu premierul Denys Shmyhal.

O serie de țări și de organizații internaționale au anunțat că-și reduc sau își suspendă activitatea diplomatică în Ucraina. Pe de altă parte, unii diplomați străini își vor muta sediul din capitala Ucrainei, Kiev, în orașul Lvov, din vestul țării. Statele Unite sunt una dintre țările care și-a redus activitatea diplomatică în Ucraina. La rândul ei, Rusia a precizat că și-a “optimizat” activitatea ambasadei din Kiev.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă