Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Nord şi China au discutat despre dezarmarea nucleară şi „pacea adevărată”

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele Chinei, Xi Jinping, au căzut de acord în privinţa mai multor probleme discutate în timpul summit-ului de la Beijing, printre care şi dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, potrivit presei de stat din Coreea de Nord.

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2018 - 12:49

Kim şi Xi au analizat întâlnirea istorică dintre Kim şi preşedintele american Donald Trump de săptămâna trecută şi au schimbat păreri privind felul în care s-ar putea rezolva problema dezarmării nucleare.

Liderul nord-coreean a promis, de asemenea, să coopereze cu oficialii chinezi pentru a se ajunge „o pace adevărată” în procesul de a „crea un nou viitor” în peninsula coreeană.

Vizita de două zile a lui Kim la Beijing se va încheia miercuri după-amiază, conform presei de stat din China şi Coreea de Nord. Evenimentul vine după ce Kim şi-a reafirmat angajamentul de a acţiona pentru dezarmarea nucleară completă a peninsulei coreene, în timpul summit-ului cu Trump.

Aceasta este a treia vizită a lui Kim în China în acest an. Xi l-a lăudat pe liderul nord-coreean pentru „deznodământul pozitiv” al summit-ului cu Trump.

Trump a surprins oficialii din Coreea de Sud şi SUA după ce a anunţat că va încheia exerciţiile militare comune „provocatoare” ale celor două ţări.

SUA şi Coreea de Sud au anunţat marţi că au căzut de acord să suspende exerciţiile militare comune care urmau să aibă loc în august.

Comentarii