32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalAutoritățile fiscale italiene anchetează profiturile raportate de Pfizer în Italia

Autoritățile fiscale italiene anchetează profiturile raportate de Pfizer în Italia

Autoritățile fiscale italiene investighează acele profituri raportate de unitatea locală Pfizer Italia, au declarat joi pentru Reuters două surse.

“Autorităţile fiscale italiene monitorizează şi investighează în mod regulat impozitele plătite de Pfizer, iar Pfizer cooperează cu aceste controale şi investigaţii”, a precizat compania farmaceutică americană.

“Pfizer respectă legile şi obligaţiile faţă de autorităţile fiscale italiene”, a adăugat aceasta într-o declaraţie transmisă prin e-mail, potrivit aradon.ro.

Autoritățile italiene se uită cum s-au obținut profituri de către Pfizer în Italia, dar acțiunea este una administrativă și nu penală

Poliţia financiară şi agenţia de venituri din Italia au refuzat să comenteze.

Verificările efectuate de poliţia financiară din Roma sunt un audit administrativ şi nu o anchetă penală, iar Pfizer nu a fost încă informată cu privire la constatări, au precizat cele două surse.

La finalul procesului, poliţia trebuie, conform legislaţiei italiene, să raporteze rezultatul companiei implicate şi agenţiei fiscale de stat, care întocmeşte apoi un aşa-numit act de acceptare a evaluării şi de plată a oricărei sume considerate datorate.

România primește o sută de mii de doze de vaccin anti Covid pentru copii

România primește o sută de mii de doze de vaccin anti Covid pentru copii, produse de firma Pfizer.

Mai precis, este vorba de 114.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech. Acestea ajung în România marți, 25 ianuarie 2022. Din întreaga cantitate, cea mai mare tranșă ajunge la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti (42.000 de doze). Cantități mai mici sunt trimise la Brașov, Constanța, Cluj, Craiova, Iași și Timișoara.

Anunțul în acest sens este făcut de Comitetul de Coordonare a Vaccinării (CNCAV).

„Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, precizează CNCAV.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă