15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalAutoritatea pieţei de capital din SUA verifică Tesla pentru estimările de producţie

Autoritatea pieţei de capital din SUA verifică Tesla pentru estimările de producţie

De asemenea, în raportul pentru trimestrul al treilea al acestui an, publicat vineri, se scrie că Tesla este cercetată şi pentru alte declaraţii pe care le-a făcut privind producţia Model 3, informează agenţia Reuters.

SEC a refuzat să comenteze, dar, printr-o asemenea citaţie, organizaţia poate obliga o companie să îi predea documentele pe care doreşte să le analizeze.

De asemenea, SEC i-a trimis citaţii în legătură cu alte afirmaţii făcute de directorul executiv al Tesla, Elon Musk, despre intenţia de a delista compania.

Atât SEC, cât şi Departamentul de Justiţie din SUA cercetează dacă Tesla şi-a înşelat investitorii în legătură cu afacerile sale. „Din ceea ce ştim, nici o agenţie guvernamentală, în nici una dintre investigaţile care sunt în curs, nu a ajuns la concluzia că a fost cauzat vreun prejudiciu”, se scrise în raportul Tesla.

De asemenea, Tesla a anunţat, vineri, că 44% din profitul net al celui de-al treilea trimestru provine din credite de reglementare nedeclarate anterior.

Cele mai citite

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă