24.1 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalAmericanii caută un avion "invizibil" F-35 care ar fi căzut într-un lac

Americanii caută un avion “invizibil” F-35 care ar fi căzut într-un lac

Autoritățile din Statele Unite caută un avion de luptă F-35, care a dispărut de pe ecranele radar după ce pilotul a reușit să se catapulteze.

Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie 2023, în statul Carolina de Sud. F-35 este așa-numitul avion invizibil, în sensul că este foarte puțin observabil pe radar. Aeronava care a dispărut aparținea Infanteriei Marine a SUA. Pilotul a raportat o “accidentare” după care s-a catapultat. Pilotul a fost dus la o unitate medicală și este în afară de pericol.

În schimb, epava aeronavei n-a fost încă găsită. Presa din SUA precizează că ultima poziție cunoscută a avionului a fost în apropierea lacurilor Moultrie și Marion, aflate la nord-vest de orașul Charleston.

Baza militară Charleston a postat chiar un anunț pe internet în care solicită sprijinul populației pentru a găsi avionul.

Anunțul postat de militari a generat și replici ironice. Un internaut se întreabă dacă nu avea, cumva, firma Apple o aplicație de genul “Găsește F-35-ul meu”. O altă persoană observă că “tehnologia Stealth funcționează, de aceea nu pot găsi avionul”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Medicul vinovat de moartea gravidei de la Botoșani și-a mutat averea pe ascuns

Tranzacția a fost făcută la aproximativ trei săptămâni de la momentul în care medicul ginecolog a fost declarat suspect în dosarul deschis după...

Sistemul radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

 ”În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma...

Comisia Europeană plătește cea de a doua tranșă de 2,76 miliarde euro către România în cadrul PNRR

Plata de ieri, 29 septembrie, în cuantum de 2,76 miliarde euro sub formă de granturi și de împrumuturi, a fost posibilă datorită îndeplinirii de către România...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies