26.7 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăInternațional7 persoane reținute după atacul de lângă fostele birouri ale publicației ”Charlie...

7 persoane reținute după atacul de lângă fostele birouri ale publicației ”Charlie Hebdo”

Un bărbat înarmat cu un satâr de carne a rănit două persoane în atacul de vineri.
Principalul suspect, identificat ca fiind un tânăr de 18 ani, de origine pakistaneză, a fost arestat lângă fața locului. Poliția a spus că alte șase persoane sunt în custodie și sunt audiate. Atacul este tratat ca un incident terorist.
Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a declarat că este „în mod clar un act terorist islamist”. El a spus că poliția a subestimat nivelul amenințărilor din zonă.
Atacul a avut loc în timp ce se desfășura procesul a 14 persoane acuzate că au ajutat doi jihadiști să efectueze atacul din 2015 asupra lui Charlie Hebdo, în care au fost ucise 12 persoane.
Charlie Hebdo și-a abandonat birourile după atacul din 2015, iar clădirea este acum folosită de o companie de producție de televiziune.
Cele două victime ale atacului de vineri nu au fost numite oficial, dar poliția a spus că sunt un bărbat și o femeie care au lucrat la compania de producție.
Premierul Jean Castex a declarat reporterilor de la fața locului – lângă Boulevard Richard-Lenoir – că viața lor nu este în pericol. Charlie Hebdo este condus acum dintr-o locație secretă.
Într-un interviu acordat radiodifuzorului de stat France 2 vineri târziu, ministrul de interne Darmanin a descris atacul drept „un nou atac sângeros împotriva țării noastre, împotriva jurnaliștilor”. „Este strada pe care a fost Charlie Hebdo. Așa funcționează teroriștii islamiști”, a spus ministrul de interne.
El a spus că a ordonat intensificarea controalelor de securitate în jurul sinagogilor în acest weekend pentru Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.
Principalul suspect nu a fost numit, dar ministrul Darmanin a spus că acesta a sosit în țară acum trei ani „ca minor izolat”, de naționalitate pakistaneză.
Ministrul a adăugat că suspectul nu era cunoscut pentru a fi radicalizat, dar a fost arestat anterior pentru că purta o șurubelniță – și nu a dat niciun detaliu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă