Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Soldați germani în Afghanistan (FOTO: ISAF)

56% dintre germani cred că Europa poate să-și asigure singură securitatea

Majoritatea germanilor cred că Europa poate să-şi asigure securitatea chiar şi fără sprijinul Statelor Unite ale Americii (SUA), indică un sondaj difuzat luni, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Mihai Cernea 0 comentarii

23.07.2018 - 16:18

Potrivit unui sondajul realizat de institutul Forsa, cu sediul în Berlin, pentru televiziunile germane RTL şi N-TV, 56% dintre germani cred că mijloacele de apărare ale Europei sunt suficiente din punct de vedere militar.

Sondajul arată de asemenea că doar 37% dintre germani cred că Europa este dependentă de sprijinul militar american.

Cercetarea sociologică apare în contextul declarațiilor lui Donald Trump la summit-ul NATO, când a acuzat Europa că profită de SUA când vine vorba de apărare și că NATO le este mult mai utilă statelor europene decât îi este Americii.

Conform sondajului, 84% dintre germanii intervievaţi consideră afirmaţiile lui Trump - potrivit cărora Berlinul este controlat de către Moscova ca urmare a importurilor sale de gaze naturale din Rusia - ca fiind „absolut nefondate”.

Doar 10% dintre cei chestionaţi cred că Rusia a preluat controlul Germaniei prin intermediul politicii sale energetice.

Un alt rezultat interesant al studiului, 28% dintre susţinătorii partidului Alternativa pentru Germania (populiștii germani recent intrați în Bundestag) susţin comentariile lui Trump referitoare la importurile ruseşti.

Comentarii

loading...