28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeHealth & FitnessTerapia cu ozon. Beneficii impresionante pentru sănătatea și frumusețea ta

Terapia cu ozon. Beneficii impresionante pentru sănătatea și frumusețea ta

Stilul de viață pe care îl avem în prezent ne supune corpul la tot mai multe predispoziții ale unor afecțiuni sau boli dar și la îmbătrânirea prematură a celulelor.

 În același timp, medicina și folosirea tehnologiei, inspirată din studii de specialitate, evoluează tot mai mult și ne oferă tratamente care țin pasul cu nevoile noastre, din prezent.

Terapia cu ozon este una dintre aceste terapii care îți aduce multiple beneficii pentru sănătatea ta, fie că te confrunți deja cu anumite afecțiuni sau boli sau ai nevoie de o revitalizare a corpului tău.

Ce este ozonoterapia?

În terapia cu ozon nu este folosit ozonul din stratosferă, ci este folosit un ozon medical, care diferă prin modul în care acesta este produs.

În această procedură medicală de creare a ozonului ce se folosește în oricare tratament cu ozon, acesta este trecut printr-o bandă de ultraviolete, ceea ce face să ofere efecte antiinfecțioase, antibacteriene, antifungice și antivirale.

Ozonoterapia este de fapt o sumă de terapii în care se utilizează un amestec de ozon, care este o moleculă de oxigen cu 3 atomi și oxigenul medical care are un efect puternic antiinflamator atunci când este administrat local prin injecții cât și sistemic atunci când este administrat intravenos.

Ozonul care se regăsește în mod natural în mediul înconjurător, ce conține cei 3 atomi de oxigen, care este introdus endovenos în sânge, formează anumiți compuși chimici care acționează printr-un factor nuclear la nivelul ADN-ului, determinând, astfel sinteza de antioxidanți, cu un efect puternic de antiaging.

Printre terapiile cu ozon se regăsește inclusiv sauna cu ozon, care contribuie nu doar la detoxifierea corpului ci și la relaxare, regenerare și înfrumusețare a pielii.

Tipuri de terapii cu ozon și efectele asupra sănătății și frumuseții

Terapiile cu ozon trebuie făcute doar în clinici medicale specializate, precum este Clinica Oxxygene dinBucurești. Aici, ți se oferă mai multe tipuri de tratamente pe care le poți urma, ce se folosesc de ozon.

  • Terapii intravenoase:
  • Terapii intraarticulare;
  • Terapii subcutanate;
  • Terpii intramusculare;
  • Terapii pentru ameliorarea durerii;
  • Terapii în sauna cu ozon;

            În cazul terapiilor în care ozonul este aplicat direct pe tegumente și mucoase, acesta are un efect antiinflamator.

            În terapiile interne precum sunt cele intravenoase, intraarticulare sau subcutanat, efectul este de ameliorare a durerii și pote trata boli precum hepatitele cronice, fibromialgia, poliartrita reumatoidă etc. și aduce multiple beneficii în tratamentul anticelulitic.

            În cazul ședințelor de terapie în sauna cu ozon, ozonul are un efect antiinfecțios dar și efect relaxant, de diminuare a durerii, de detoxifiere și de încetinire a procesului de îmbătrânire.

            Ozonul care se obține foarte repede, de obicei de la a doua sau a treia ședință, indiferent de tipul de terapie utilizată, produce un efect de revitalizare a organismului și de recăpătare a stării de bine, generale, chiar și în cazul persoanelor sănătoase.

Beneficii ale ozonoterapiei pentru sănătatea ta

Beneficiile terapiilor cu ozon apar, în cazul anumitor pacienți chiar de la prima ședință, precum ameliorarea durerii iar în cazul altori pacienți la câteva zile, după începerea tratementelor.

Terapiile cu ozon sunt făcute de personal specializat, care respectă anumite protocoale internaționale recomandate iar terapia potrivită pentru fiecare pacient, este recomandată de către medicul specialist, în urma unui consult medical de specialitate.

Pacientului i se analizează inclusiv istoricul medical cât și starea de sănătate actuală, pentru a se stabili tratamentul corespunzător dar și numărul ședințelor de terapie de care are nevoie.

Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății.

Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți  nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa:

Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.

Cele mai citite

Vremea 30 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat...

MApN, măsuri de alertare în Tulcea și Galați

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a alertat, seara trecută, în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei...

Incendiu uriaș la locomotiva unui tren care transporta țiței

Incendiul de la ieșirea din localitatea Supur a izbucnit în jurul orei 01.00.Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies