26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăGDPRVIDEO Şeful CNAS, Lucian Duţă: Nu a existat nicio criză majoră a...

VIDEO Şeful CNAS, Lucian Duţă: Nu a existat nicio criză majoră a morfinei, spitalele au avut stocuri suficiente

Şeful CNAS, Lucian Duţă, a declarat, luni, la emisiunea “Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, că România nu a trecut printr-o criză a morfinei, de pe piaţă lipsind doar un anumit tip de morfină, ci nu morfina per total.

Acesta a precizat că a vorbit cu managerii de spitale iar aceştia au spus că dispuneau de stocuri suficiente de medicamente.

“Nu a existat nicio criză majoră a morfinei. Din informaţiile pe care le am de la directorii de spitale cu care am vorbit, toate spitalele aveau morfină la dispoziţie câtă doreau, injectabilă şi pe cale orală. Firma ne-a asigurat că va continua să aducă în farmacii aceste produse. Nu contează de ce, s-a produs un gap la un moment dat şi nu a mai ajuns un tip de morfină cert este că nu s-a pus problema că pacienţii nu au acces la tratament morfinic”, a explicat Duţă.

Medicul a adăugat că pacienţii puteau fi trataţi cu un alt fel de morfină pe perioada în care tabletele au lipsit din farmaciile româneşti.

“Pacienţii pot fi trataţi temporar, până când ajungeau aceste tablete, pe cale injectabilă, aşa s-au şi tratat până să apară aceste produse. Nu a existat o suferinţă reală, e posibil să fi fost anumite cazuri particulare. Toată lumea spunea că au morfină şi că nu există probleme”, a conchis Lucian Duţă.

Cele mai citite

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă