19.9 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒGDPRTerapia cu ozon: care sunt beneficiile

Terapia cu ozon: care sunt beneficiile

Oxigenarea insuficienta la nivelul celular reprezinta cauza pentru multe afectiuni. Pornindu-se de la aceasta premiza, terapia prin ozon sau ozonoterapia vine sa inlature si sa repare aceasta situatie , oferindu-ti ca rezultat o mai buna stare de sanatate, dar si o imbunatatire vizibila a frumusetii tale. Folosind un amestec de oxigen-ozon, terapia este una revolutionara, cu efecte vizibile si de durata asupra sanatatii tale. Prin amestecarea perfecta a celor doua gaze, toxinele din organism sunt neutralizate, ph-ul se regleaza, inflamatiile se reduc, circulatia sanguina se activeaza.

Ozonoterapia este recomandata datorita numarului mare de afectiuni carora se adreseaza, precum si efectelor sale imediate si de durata. Numarul mic de contraindicatii, posibilitatea pe care o ofera de a preveni unele afectiuni completeaza lista avantajelor acestui tip de terapie.

Ariile medicale in care acest tip de terapie ofera rezultate bune:

– afectiuni dermatologice, precum si medicina de infrumusetare;
– afectiuni cardiovasculare;
– afectiuni gastro-intestinale, hepato-biliare;
– afectiuni reumatologice;
– afectiuni metabolice;
– afectiuni vasculare si neurologice;

Terapia cu ozon este folosita pentru tratarea eczemelor, a acneei, herpesului, micozelor, psoriazisului, dar si a celulitei, vergeturilor, cicatricilor, ridurilor.

Afectiunile cardiovasculare pot fi prevenite, ameliorate sau tratate gratie acestui tratament. Este vorba de hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, ateroscleroza, artritele, probleme ale venelor.
Ozonoterapia este indicata si in afectiuni precum ulcerul sau hepatita. Aceasta terapie creste capacitatea de detoxifiere a organismului, regenereaza mucoasa, restabileste flora intestinala.

Atat de des intalnitele afectiuni reumatologice sunt vizibil ameliorate prin terapia cu ozon. Coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, hernia de disc vertebral, discopatii, contracturi musculare, afectiuni inflamatorii ale articulatiilor. Totul se datoreaza efectului antialgic, antiinflamator, miorelaxant si de refacere a functiei articulare a acestei terapii.

Glicemia si colesterolul sunt reglate. Infectiile bacteriene si virale sunt prevenite si tratate. Sistemul imunitar imbunatatit. Durerile de coloana diminuate.

Terapia cu ozon este indicata si in refacerea dupa traumatismele sistemului nervos central sau dupa accidentele vasculare. Scleroza multipla, Alzheimer, Parkinson sunt alte afectiuni care se pot trata prin cu ajutorul acestei terapii. Lor li se adauga depresiile, astenia psiho-fizica, cefaleea, disfunctionalitatile de erectie. Dar si celulita, kilogramele in plus, ridurile.

Contraindicatii ale ozonoterapiei
Ozonoterapia are cateva contraindicatii: accidentul vascular hemoragic, de stari posthemoragice, de trombocitopenii, dar si de hipertensiune arteriala 160 mm Hg si hipertiroidism.

Metode de administrare
Exista doua metode prin care se poate administra amestecul de oxigen-ozon. Metode cu actiune generala si metode cu actiune locala.

Metodele cu actiune generala sunt in numar de trei si au denumiri mai putin placute. Iata-le: autohemoterapia majora, autohemoterapia minora si insuflatiile rectale cu ozon. Ai sa iti inchipui ca procedurile sunt pe masura denumirii. Te las sa tragi singur concluziile:

Autohemoterapia majora presupune recoltarea unei anumite cantitati (50-150 ml) de sange din vena cubitala, care se va amesteca cu ozon intr-o cantitate identica dupa care va fi reintrodusa in vena. Mai corect spus, acest amestec il vei primi prin perfuzii. Dureaza aproximatix 60 de minute, timp in care cadrul medical te va asista. Iar de durut? Cat poate sa doara o perfuzie? Afectiunile hepatice si cardiovasculare sunt primele vizate pentru acest tip de ozonoterapie.

Cam aceeasi procedura este urmata si pentru autohemoterapia minora. Diferenta? Sangele recoltat din vena este intr-o cantitate mult mai mica, 10-15 ml, amestecul rezultat ulterior fiind injectat intramuscular. Recomandari: afectiuni dermatologice, infectii virale, stari gripale.

Mai putin placuta, insa, este cea de a treia metoda, insuflatiile cu ozon. Suna simplu, ma tem insa ca se suporta ceva mai greu: rectal este introdusa o cantitate de ozon. Dar cine se impiedica intr-un amanunt cand rezultatele vor vorbi de la sine?

Metodele cu actiune locala de administrare a amestecului de oxigen-ozon sunt ceva mai numeroase. Avem infiltratiile subcutanate (afectiuni reumatolgice, dermatologice), intramusculare (reumatism) si intraarticulare (reumatism), ozonopunctura, utilizarea locala a amestecului de oxigen-ozon in saci hipobarici, utilizarea interna si externa a apei si uleiului ozonificat. Daca primele trei metode nu au nevoie de explicatii suplimentare, denumirea lor fiind sugestiva, pentru ultimele trei am sa iti dau cateva amanunte. Ozonopunctura presupune efectuarea in punctele de acupunctura a infiltratiilor cu ozon. Utilizarea locala a amestecului oxigen-ozon se foloseste in cazul ulcerelor, a plagilor infectate, a arteriopatiilor membrelor inferioare si in bolile dermatologice. Tot in bolile dermatologice, dar si in cele digestive si stomatologice se utilizeaza intern apa si uleiul ozonificat.

Articol preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

 

Articole din aceeasi categorie:

Cel mai des intalnite probleme dentare

Ce este si cum poti invinge depresia

 

 

 

Anca Tarin
Anca Tarin
Anca Tarin, redactor www.121.ro
Cele mai citite

FCSB, cu probleme mari รฎn apฤƒrare รฎnaintea meciului cu Gloria Buzฤƒu! Cine va face pereche cu Vlad Chiricheศ™?

Staff-ul tehnic al FCSB se confruntฤƒ cu dificultฤƒศ›i รฎn defensivฤƒ รฎnainte de meciul din etapa a 12-a a Superligii, avรขnd un singur fundaศ™ central...

Accidentare gravฤƒ pentru Lixandru! Mijlocaศ™ul lui FCSB va reveni abia anul viitor

Mijlocaศ™ul FCSB, Mihai Lixandru, va fi indisponibil pentru ศ™ase luni dupฤƒ accidentarea suferitฤƒ รฎn meciul cu PAOK Salonic, ratรขnd astfel a doua convocare consecutivฤƒ...

Umit Akdag, fotbalistul din Ligue 1, va reprezenta naศ›ionala Romรขniei U21 รฎn preliminariile EURO 2025!

Mihai Stoichiศ›ฤƒ, directorul tehnic al FRF, a confirmat cฤƒ fundaศ™ul central Umit Akdag va juca pentru naศ›ionala Romรขniei U21, fiind convins de Daniel Pancu...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ