19.1 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăGDPRŞOCANT: 1 din 10 copii americani ia antidepresive

ŞOCANT: 1 din 10 copii americani ia antidepresive

Unul din 10 copii americani foloseşte antidepresive, precum Prozac sau ale medicamente asemănătoare, arată cel mai recente studiu dat publicităţii, miercuri, de guvernul SUA.

Astfel, în SUA, potrivit datelor Centrului Naţională de Statistică Medicală, 11% dintre copiii de la 12 ani în sus folosesc antidepresive sau alte medicamente de acest fel, eliberate pe bază de reţetă, arată LA Times.

De asemenea, aceleaşi statistici arată că antidepresivele sunt prescrise cel mai frecvent de medici persoanelor cu vârste între 18 şi 44 de ani. Apoi, aproape un sfert dintre femeile care au între 40 şi 59 de ani din SUA folosesc astfel de medicamente.

Mai mult, cei care încep să folosească antidepresive renunţă cu greu la aceste edicamente. 60% dintre pacienţii intervievaţi au declarat că au folosit antidepresive timp de doi ani sau mai mult, iar 14% au folosit pastilele timp de 10 ani sau mai mult.

Studiul a arătat de asememena că din 1988 până 2008, utilizarea antidepresivelor în SUA a crescut cu aproape 400%. Creşterea a avut însă loc şţi pe fondul descoperirii unor medicamente care au mai puţine efecte secundare decât antidepresivele utilizate acum 20 de ani.

Pe de altă parte, statisticile arată că de cele mai multe ori oamenii care au nevoie de antidepresive nu le folosesc. De exemplu, doar o treime din persoanele cu depresie severă iau medicamente.

Cele mai citite

Lecția Abaroa sau despre cum s-a înfrânt prima luptă anticorupție din lume

Povestea luptei împotriva corupției trebuie să aibă un început. Simțind cleștele “intifadei democratice” pe pielea românilor, în urmă cu mai mulți ani, aveam să-l...

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă