22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăGDPRȘapte metode prin care poți avea grijă de sănătatea ta în această...

Șapte metode prin care poți avea grijă de sănătatea ta în această iarnă

În anotimpul rece trebuie să ai mai multă grijă de sănătatea și imunitatea ta. Revista Canadian Living propune șapte metode prin care să treci cu bine de scăderile bruște de temperatură.

Rămâi activ în ciuda frigului

Este mult mai ușor să faci sport atunci când este cald afară, dar un stil de viață sedentar pe perioada iernii poate duce la creșteri în greutate sau la agravarea bolilor cronice precum diabetul și hipertensiunea arterială.

Vitamina D este aliatul tău

În anotimpul rece, din cauza lipsei de soare, organismul nu poate produce o cantitate suficientă de vitamina D, de aceea avem nevoie de alte surse care conțin această vitamină precum lactatele, cerealele, peștele și ouăle.

Protejează-ți imunitatea

Este obligatoriu să iți faci vaccinul antigripal. Acesta este recomandat mai ales bătrânilor peste 65 de ani, copiilor sub 6 ani și femeilor însărcinate.

Spălați-vă mâinile mai des

Igiena mâinilor este extrem de importantă pe perioada iernii. Spălați-vă mâinile cel puțin 40-60 de secunde.

Mănâncă sănătos

Consumă fructe și legume în anotimpul rece, ele te vor ajuta să îți protejezi imunitatea deoarece conțin mulți antioxidanți și vitamine.

Evită contactul cu persoanele bolnave

Pentru a te feri de gripă evită imbrățișările și mulțumește-te cu o strângere de mână.

Monitorizează-ți vaccinurile

Ține evidența vacccinurilor pe care le-ai făcut cu ajutorul unei aplicații chiar pe telefonul tău. Ministerul Sănătății în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății a lansat aplicația pentru telefoanele mobile VACCINAPP.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă