16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRPatru remedii naturale pentru a trata tusea

Patru remedii naturale pentru a trata tusea

Dacă ai răcit, nu este obigatoriu să tratezi tusea cu siropuri care conțin substanțe chimice. Publicația Reader's Digest propune patru remedii naturale pentru a scăpa de tuse.

Sucul de lămâie

Amestecă zeama de lămâie cu puțină miere, apoi adaugă un vârf de cuțit de ardei roșu picant și apoi înghite. Mierea calmează țesuturile iritate, în timp de lămâia reduce inflamația și aduce un aport de vitamina C organismului. Ardeiul picant ajută la creșterea circulației din zona gâtului și grăbește procesul de vindecare.

Ceapa

Toacă șase cepe medii, amestecă-le cu o jumătate de cană de miere și pune-le deasupra unei tigăi cu apă clocotită. Se acoperă și se lasă acolo pentru aproximativ două ore. Amestecul se strecoară și se pune într-un borcan acoperit. Este recomandat să iei o linguriță la fiecare 3 ore. 

Cuișoarele

Pentru un sirop liniștitor pentru gât, amestecă cinci sau șase cuișoare cu o cană cu miere și pune acest amestec la frigider pentru câteva ore. După cel puțin 4 ore, scoate cuișoarele și ia o linguriță de fiecare dată când simți senzația de tuse.

Mierea

Un sirop natural, foarte bun pentru tuse și ușor de realizat este cel cu miere și lămâie. Amestecă două linguri de suc de lămâie cu o lingură de miere, încălzește-le până obții o substanță lichidă și apoi înghite. Este recomandat să bei acest sirop de cel puțin patru ori pe zi.

Cele mai citite

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă