15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăGDPRLuptă natural împotriva asteniei de toamnă

Luptă natural împotriva asteniei de toamnă

Chiar dacă vara pare că refuză să părăsească meleagurile noastre, serile au început deja să fie mai reci şi ceaţa se luptă adesea cu dimineţile târzii. Foarte multe persoane se tem de perioada care urmează pentru că, din exeprienţă, ştiu că sunt afectate de diferenţele de temperatură şi că suferă de astenie de toamnă.

Pentru mulţi dintre noi venirea toamnei înseamnă dureri de cap, nervozitate, scăderea imunităţii, insomnii, oboseală şi depresii uşoare. Învaţă cum să eviţi aceste probleme, sau dacă deja s-au instalat, cum să le tratezi naturist, fără să apelezi la medicamente puternice. În orice caz, ţineţi minte că astenia este o afecţiune reală, nu doar o stare psihică nefavorabilă şi aceasta nu trebuie ignorată.

Aportul de vitamine – cheia tratamentului

Principala caracteristică a asteniei de toamnă este lipsa severă a energiei din corp. Acesta este un semn că aveţi nevoie de cât mai multe vitamine şi minerale pe care le puteţi obţine din mai multe surse, nu doar suplimente comercializate în farmacii.

De exemplu, lăptişorul de matcă este excelent pentru revigorare şi pentru sporirea imunităţii pentru că întăreşte organismul acţionât ca un tonic foarte puternic, la fel cum o face şi polenul. Banalul dovleac este plin de vitamine şi conţine în acelaşi timp calciu, fier şi zinc din belşug. Pe lângă acestea calmează sistemul nervos şi ajută la starea psihică generală.

Sunătoarea, consumată sub formă de infuzie sau ceai, este un tratament foarte bun împotriva insomniilor şi depresiilor alături de ceaiul de tei, care are un puternic efect relaxant. De asemenea, ceaiul de valeriană acţionează ca sedativ şi ajută şi el la insomnii.

Dintre fructe, recomandate în combaterea asteniei sunt perele şi măceşele. Perele conţin multe spruri minerale, fier, magneziu, potasiu şi acizi organic şi sunt foarte bune pentru redarea poftei de viaţă. Măceşele asigură necesarul de vitamina C în corp şi tratează cu succes oboseala şi durerile de oase, acţionând în acelaţi timp asupra sistemului imunitar slăbit.

Gingsengul şi fructele de guarana intensifică activitatea la nivel cerebral şi aduc în acelaşi timp multp energie în corp. Guarana este foarte bogată în calciu, potasiu, magneziu şi fosfor şi stimulează psihicul, protejându-l de depresii.

Nu ignoraţi importanţa detoxofierii organismului în această perioadă şi asociaţi unui regim alimentar adecvat ceaiul de păpădie care ajută la eliminarea toxinelor din ficat şi colon şi ajută la digestie.

Încercaţi pe cât posibil să introduceţi varza în alimentaţia zilnică pentru că aceasta, consumată în special crudă, reduce migrenele şi ajută la digestive foarte mult. Gătiţi cu ceapă, cu usturoi, cu ardei iute sau cu hrean şi veţi constata că energia vă creşte de la minut la minut. Nu uitaţi să beţi multe sucuri citrice.

Mierea de albine poate înlocui dulceaţa întinsă pe pâine dimineaţa şi poate îndulci orice băutură aşa că nu ezitaţi să o folosiţi cu încredere pentru că are efect asupra stărilor de oboseală sau de extenuare resimţite de astenici.

Recomandările specialiştilor spun că între mese este bine să evitaţi sandvişurile şi să consumaţi nuci, migdale, o salată uşoară de ţelină sau un desert pe bază de orez, migdale, smochine sau câte un fruct uşor, de tipul merelor sau perelor.

Schimbare de rutină

În perioadele în care suferiţi de astenie – primăvara şi toamna – este bine să aduceţi modificări programului zilnic. Un ritm de viaţă constant menţinut pentru multă vreme poate deveni foarte apăsător în aceste interval de timp. Astenicii percep orice activitate ca fiind greoaie şi dificil de îndeplinit, chiar dacă aceasta era o banală sesiune de cumpărături pe care o făceau săptămânal.

Reduceţi din timpul alocat unor activităţi zilnice şi înlocuiţi-l cu timp dedicate propriei persoane. Relaxaţi-vă organismul, ascultaţi muzica preferată, urmăriţi filmele care vă plac, plecaţi într-o excursie scurtă de un weekend cu oameni pozitivi şi care vă fac să vă simţiţi bine.

Plimbaţi-vă cât mai mult în aer liber şi acordaţi o atenţie deosebită regimului alimentar, încercând să achilibraţi aportul de proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale.

3 trucuri pentru a combate astenia de toamnă

1. Baie cu muşeţel – Pune într-un săculeţ de tifon 100 de grame de flori de muşeţel şi 150 de grame de flori de tei şi scufundă-l într/un litru de apă clocotită. Acoperă vasul şi lasă-l timp de zece minute. Adaugă apa în cadă şi lasă acolo şi săculeţul cât timp faci o baie relaxantă.

2. Paharul cu polen şi miere – dimineaţa imediat după ce te-ai trezit bea un pahar cu apă sau cu suc natural în care ai pus o linguriţă de miere şi două de polen.

3. Macerat de mărar – Într-un litru de vin roşu adaugă 20 de linguri de seminţe de mărar. Lasă-l acoperit timp de opt zile. Consumă după fiecare masă un păhărel din amestecul obţinut.

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă