13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRGheorghe Mencinicopschi: "Cafeaua se ţine într-un loc uscat şi rece"

Gheorghe Mencinicopschi: “Cafeaua se ţine într-un loc uscat şi rece”

Cristina Neagoe, 30 de ani, Bucureşti: În ce recipiente este bine să păstrăm cafeaua?

Indiferent dacă este boabe sau măcinată, cafeaua ar trebui ţinută în borcane de sticlă închise ermetic, într-o cutie de tablă specială sau în ambalajul ei original. Sunt şi cutii speciale cu supapă pentru aromă. Vă sfătuiesc să cumpăraţi cafeaua din locuri de încredere sau de la firme serioase, astfel încât să nu riscaţi ca aceasta să fie contaminată cu toxine. Dacă alegeţi locuri mai puţin cunoscute, este posibil să găsiţi cafea dată la casare şi reintrodusă ilegal în circuit. Un alt sfat pe care vi-l dau este ca atunci când cumpăraţi cafeaua sub formă de boabe să îi puneţi un strat de zahăr deasupra şi să alegeţi un borcan cu garnitură de silicon. Astfel, cafeaua nu va râncezi, iar zahărul o va izola foarte bine. În general, cafeaua trebuie păstrată într-un loc uscat şi rece sau chiar în frigider, dacă nu o folosiţi foarte des. Aromele volatile nu se vor evapora. Nu doar felul în care se păstrează aroma cafelei contează, ci şi apa cu care o preparaţi. Aceasta poate afecta gustul cafelei consumate. Aşadar, dacă doriţi o băutură mai gustoasă, utilizaţi apă îmbuteliată. De regulă, apele cu un PH alcalin sunt mai bune pentru prepararea băuturilor pe bază de cofeină.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă