15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRFructele si legumele pot inlocui cu succes mastile cosmetice

Fructele si legumele pot inlocui cu succes mastile cosmetice

Tineretea tenului se pastreaza prin aplicarea unor masti realizate din fructe sau legume proaspete. Fitoterapeutii recomanda cateva retete care dau stralucire pielii expuse  factorilor agresivi, cum ar fi poluantii,  frigul sau chiar excesul de fard.

Un ten proaspat se pastreaza prin aplicarea unui amestec obtinut din 500 ml de apa distilata cu 50 de grame de castraveti verzi taiati si 50 g de aloe proaspata, curatata de coaja. Amestecul se pastreaza la rece, in frigider timp de sapte zile.  Pentru curatarea tenului, un gomaj bland se obtine din pudra de migdale.  Acest ingredient se amesteca cu apa pana cand se face o  pasta cremoasa.

Ea se intinde pe fata si pe gat si se lasa asa pana se usuca. Dupa circa un sfert de ora, se indeparteaza frecandu-se usor zona pentru eliminarea celulelor moarte. Specialistii spun ca aceasta masca este eficienta, deoarece impiedica aparitia punctelor negre si improspateaza tenul. Un alt ingredient folosit in cosmetica este uleiul de masline. Impreuna cu un pic de zeama de lamaie, este un excelent hidratant al tenului, avand si efect astringent. Un fruct bogat in vitamina C este kiwi. Se intrebuinteaza sub forma de masca cosmetica redand supletea pileii.
Folosit constant, el poate fi un bun inlocuitor al cremelor antirid. Capsunele se pot consuma ca atare si datorita proprietatilor detoxifiante, au efecte benefice asupra pielii redandu–i stralucirea. Cate 300-500 grame de capsune pot fi consumate si de diabetici datorita continutului scazut in zahar.

» O masca "sanatoasa" se poate obtine din amestecul unui galbenus de ou cu o lingura de ulei de masline si cu o lingurita de miere. Pielea capata o elasticitate deosebita.

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă