MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă inaugurarea primului spital privat pentru copii din România – Spitalul de Pediatrie MedLife.
Noul spital este rezultatul unei investiţii totale de 13,5 milioane de euro şi oferă, pentru prima oară în medicina privată românească, servicii integrate de pediatrie: consultaţii de specialitate în regim de spital şi ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, servicii de imagistică şi analize de laborator.
Desfăşurat pe şase niveluri şi 5.200 mp, Spitalul de Pediatrie MedLife cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar cu peste 15 specialităţi medicale, un departament complex de imagistică medicală, un bloc operator cu 2 săli de operaţie, o secţie de ATI cu 2 compartimente (septic şi aseptic), zonă de triaj medical pentru evaluarea pacienţilor, care va asigura funcţionarea spitalului 24/24, o farmacie, precum şi rezerve a câte 2 sau 3 paturi, capacitatea totală a spitalului fiind de 132 de paturi.
Pe lângă dotările de ultimă generaţie, noul spital dispune de echipamente performante, acestea fiind considerate tehnologii de vârf în clinicile private din Austria şi Franţa. Investiţia totală în aparatură şi în dotările spitalului se ridică la valoarea de 6 milioane euro.
În premieră pentru sistemul privat românesc, Spitalul de Pediatrie MedLife beneficiază şi de consultanţa unui specialist austriac, dl. Christian Raming, care se va implica activ în managentul spitalului. Domnul Raming a dobândit o vastă experienţă în managementul spitalicesc în Europa, Asia de Sud-Est şi America.
„Pediatria este una dintre specialităţile care a consacrat MedLife drept cel mai important furnizor privat de servicii medicale din România. În cei 15 ani de activitate am tratat peste 1 milion de pacienţi pe zona de pediatrie, în ambulatoriu şi spital, devenind lider de piaţă inclusiv pe acest segment de activitate. Acum, prin deschiderea unui spital privat dedicat pediatriei, ridicăm şi mai mult standardul serviciilor medicale adresate copiilor, Spitalul de Pediatrie MedLife fiind singura unitate de nişă din România şi, în acelaşi timp, cea mai mare unitate medicală de acest tip din Europa Centrală şi de Est, care este în măsură să ofere servicii all-in-one şi condiţii occidentale”, a declarat Mihail Marcu, Preşedinte CA MedLife.
Echipa spitalului depăşeşte 200 de angajaţi, dintre care 163 de specialişti, medici cu experienţă naţională şi internaţională, precum şi asistente medicale bine pregătite, care vor gestiona cazuri din sfera pediatriei, alergologiei, cardiologiei, ortopediei, dermatologiei, endocrinologiei, gastroenterologiei, oftalmologiei, ORL-ului, neurologiei, pneumologiei, precum şi intervenţii complexe de chirurgie din sfera chirurgiei generale pediatrice, ORL, oftalmologiei, ortopediei, urologiei, neurochirurgiei, chirurgiei buco-maxilo-faciale şi altele.
Reprezentanţii MedLife estimează că, în primul an de activitate, clinica va fi vizitată de aproximativ 8.000 de pacienţi, lunar. Pentru spital, estimările indică un număr de aproape 400 de pacienţi lunar. Spitalul de Pediatrie MedLife va înregistra, până la finele anului 2011, venituri de aproximativ patru milioane euro.
Spitalul de Pediatrie MedLife este a treia unitate spitalicească din portofoliul MedLife, primul spital fiind Life Memorial, inaugurat în 2007, iar cel de al doilea fiind MedLife – Genesys, preluat în urma tranzacţiei derulate de MedLife la începutul acestui an în Arad.
În acest moment, compania desfăşoară ultimele lucrări pentru alte două spitale, în Braşov şi în Bucureşti, aceste proiecte fiind parte a unui program amplu de investiţii în valoare de 45 de milioane, planificat pentru perioada 2011 – 2013.
Prima parte a programului de extindere urmează să se finalizeze până în luna iulie 2011, dată la care MedLife va avea în componenţă 5 spitale de dimensiuni medii şi mari, totalizând un număr de 450 de paturi: Life Memorial Hospital, Bucureşti – 150 de paturi, Spitalul de Pediatrie MedLife, Bucureşti – 132 de paturi, Spitalul MedLife PDR Braşov – 60 de paturi, MedLife Genesys Arad – 58 de paturi, Spitalul de Ortopedie MedLife, Bucureşti – 50 de paturi. În ceea ce priveşte încadrarea spitalelor în una dintre cele 5 clase, în funcţie de competenţă şi organizare, proiect susţinut de Ministerul Sănătăţii începând cu 2011, reprezentanţii companiei au menţionat că vor face demersurile necesare pentru ca toate cele 5 unităţi spitaliceşti să atingă categoria II, până la sfârşitul anului 2012.
La ora actuală MedLife deţine cel mai mare portofoliu de abonaţi – 155.000, cea mai mare reţea de laboratoare – 8 unităţi, cele mai spaţioase unităţi de ambulatoriu – peste 12.000 mp în total, cel mai mare trafic de pacienţi pe zi – 4.000 de persoane, iar din acest an, şi cea mai puternică reţea de spitale private care totalizează peste 450 de paturi.
„Vom continua să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa de servicii medicale private prin noi proiecte de amploare, urmând ca până în 2013 să deservim 1/4 din populaţia urbană, anual”, a conchis Mihail Marcu.
MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind de patru ani cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.
Având o expertiză de 15 ani, MedLife a reuşit să se impună pe piaţa de profil prin aplicarea unui sistem integrat de servicii medicale: ambulatoriu, spital, laborator de analize, imagistică, iar din 2010 şi servicii farmaceutice.
La ora actuală, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 6 centre cu specializare unică şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.
Alături de Spitalul de Pediatrie MedLife, compania mai deţine două spitale multidisciplinare, Life Memorial Hospital în Bucureşti şi MedLife-Genesys, în Arad. Acestea includ maternitate proprie şi pot gestiona cazuri complexe de chirurgie.
Conform studiului intenaţional realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al doilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria „Clinică Privată”.